Διαβατός Ημαθίας

Θεσσαλονίκη: Το Αλιευτικό Καταφύγιο Νέας Κρήνης

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Αλιευτικού Καταφυγίου Νέας Κρήνης  με ποσό πάνω από 6 εκ ευρώ από το «Επιχειρηματικό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020»
Μέχρι τώρα ο ελλιμενισμός των σκαφών γινόταν στο τουριστικό λιμάνι στην Αρετσού, όπου στοιβάζονταν το ένα επάνω στο άλλο ή σε φυσικούς όρμους απροστάτευτα από καιρούς.
Πλέον το Αλιευτικό Καταφύγιο θα εξυπηρετεί και θα ελλιμενίζονται σε αυτό τα 160 από τα συνολικά 260 ενεργά αλιευτικά σκάφη των 7 δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και τα 18 γριγρί της μέσης Αλιείας.
Θα ικανοποιεί τις ανάγκες του μεγαλύτερου τμήματος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης σε μία τεράστια έκταση από την περιοχή της Χαλάστρας, έως την περιοχή των Νέων Επιβατών.
Για το τμήμα του κύριου πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης από το Καλοχώρι έως το Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα είναι το μοναδικό Αλιευτικό Καταφύγιο.

Το έργο αποτελείται από ένα προσήνεμο μόλο (κυματοθραύστη), δύο υπήνεμους μόλους, δύο εσωτερικά κρηπιδώματα εγκιβωτισμού, επαρκή και σύγχρονη χερσαία ζώνη με έργα υποδομών εξυπηρέτησης για ύδρευση, πυροπροστασία, ηλεκτροφωτισμό και δεξαμενές αποβλήτων). Το πλάτος των μόλων είναι 14 μέτρα και αφορά την απόθεση των αλιευτικών εργαλείων από τις δύο πλευρές την επαρκή επιφάνεια για διέλευση και παραμονή αυτοκινήτων και αλιέων και ικανή επιφάνεια διέλευσης οχημάτων για ασφάλεια.
 
Η  υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Κύριος του έργου θα είναι ο Δήμος Καλαμαριάς και την λειτουργία του θα αναλάβει το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε:
«Μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία όσων δραστηριοποιούνται στην παράκτια, στην μέση αλιεία και κυρίως στην οστρακαλιεία. Στην ευρύτερη περιοχή της ακτογραμμής του κόλπου της Θεσσαλονίκης δεν υπήρχε δυνατότητα χωροθέτησης υποδομής αλιευτικών σκαφών λόγω των υφιστάμενων δραστηριοτήτων και υποδομών. Οι συντονισμένες ενέργειες Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμου Καλαμαριάς παρά τις πολλές και διαφορετικές αντιδράσεις, οδήγησαν στην επίτευξη του στόχου. Στην χρηματοδότηση κατά 100% του Αλιευτικού Καταφυγίου Νέας Κρήνης».

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης δήλωσε: «Υλοποιούμε μία ιδέα που γεννήθηκε πριν από σαράντα χρόνια. Το αλιευτικό καταφύγιο της Νέας Κρήνης ενδυναμώνει την υφιστάμενη δραστηριότητα της αλιείας λόγω παράδοσης και γειτνίασης με τη θάλασσα. Χάρη στην άψογη συνεργασία που είχαμε με την Περιφέρεια και τους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι ψαράδες επιτέλους αποκτούν το δικό τους σπίτι. Παράλληλα με την κατασκευή του ίδιου του αλιευτικού καταφυγίου ήδη επεξεργαζόμαστε ιδέες για την αξιοποίηση της χερσαίας ζώνης που δημιουργείται και θα αποτελέσει πόλο έλξης και μοχλό ανάπτυξης της νέας Κρήνης και όλης της Καλαμαριάς».
από Makis

| Θεραπευτικές κρέμες / 

Λάδι προσώπου νυκτός για πανάδες με Κρίταμο & Αχιλλέα Evergetikon
Τιμή  16,00€
ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ  ΕΔΩ
100% Φυσικό Προϊόν
Το φυσικό λάδι προσώπου Evergetikon συνδυάζει ενεργά συστατικά από φυτά της Κρήτης που δρούν αποτελεσματικά κατά των πανάδων. Το κρίταμο είναι ένα φυτό που αναπτύσεται φυσικά στις παραλίες της Κρήτης.  Έχει ισχυρή δράση στην αντιμετώπιση και μείωση του αριθμού των καφέ κηλίδων (πανάδες) και βοηθά στη ρύθμιση των χρωματικών διαταραχών στην επιδερμίδα. To αιθέριο έλαιο λεμόνι λευκαίνει το δέρμα. Η Αχιλλέα έχει αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή δράση ενώ παράλληλα αναγεννά τους ιστούς του δέρματος. 
Απλώστε το βράδυ μια μικρή ποσότητα από το λάδι για πανάδες Evergetikon στο πρόσωπο σε καθαρή επιδερμίδα. Προσπαθήστε συστηματικά κάθε βράδυ για περισσότερο από ένα μήνα να βάζετε το λάδι για τις πανάδες και θα δείτε το δέρμα σας να ανακτά μία καλύτερη ομοιόχρωμη όψη. 
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

Εμπενίζερ Σκρουτζ: Ποιος ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε στον Κάρολο Ντίκενς τον διασημότερο τσιγκούνη