Διαβατός Ημαθίας

Μπουρεκάκια πανέ με ζαμπόν και ένταμ απ' τα χεράκια της γιαγιάς

Μπουρεκάκια πανέ, χρυσοκίτρινα, με λιωμένο το τυρί μέσα τους και τους μαγέψατε όλους με την υπέροχη νοστιμιά τους.
Πάμε να τα ετοιμάσουμε.

Υλικά :
  • 20 φέτες ζαμπόν
  • 20 μπαστουνάκια ένταμ ή Γκούντα
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα αλεύρι
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση :
  • Σε πάγκο ή στο τραπέζι μας απλώνουμε τις φέτες ζαμπόν μια – μια.
  • Στην άκρη κάθε φέτας βάζουμε ένα μπαστουνάκι τυρί.
  • Τυλίγουμε σε ρολό την κάθε φέτα.
  • Και ξεκινάμε το πανάρισμα, πρώτα περνάμε από το αλεύρι το κάθε ρολό, (λειτουργεί σαν κόλλα με το αυγό, για να μην ανοίγουν) μετά σε χτυπημένο αυγό (με ένα σφηνάκι νερό μέσα) και αμέσως το κάθε ρολό στην φρυγανιά, ώστε να πάει παντού, πιέζοντάς το λίγο στο χέρι μας.
  • Τα στρώνουμε σε δίσκο, ρίχνοντας λίγο φρυγανιά από πάνω.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο καμιά ώρα να σφίξουν.
  • Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, να πάρουν το υπέροχο χρυσοκίτρινο χρώμα, σερβίρονται ζεστά.

Έτοιμα οι φανταστικά μπουρεκάκια μας, μας που θα ξετρελάνουν τους πάντες, είναι σίγουρο.
Εύκολα, απλά, γρήγορα και φανταστικά.

Καλή σας όρεξη!

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.