Διαβατός Ημαθίας

ΠΑΟΚ είναι Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2021 με 2-1 επί του Ολυμπιακού στο 90′


Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στον τελικό του ΟΑΚΑ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε στην στέψη με γκολ που σημείωσε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Κρμέντσικ.
Ο ΠΑΟΚ, που είχε δοκάρι στο 26’ με τον Σφιντέρσκι, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 36’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που εκτέλεσε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον Εμβιλά να σκοράρει στο 50’ μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 36′ πεν. Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ), 50′ Εμβιλά (Ολυμπιακός), 90′ Κρμέντσικ (ΠΑΟΚ)

 

Οι ενδεκάδες

Κίτρινες κάρτες: Ντόουγκλας, Σβαμπ

Κόκκινες κάρτες: –

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Παπασταθόπουλος (25′ Ρέαμπτσιουκ), Σεμέδο, Εμβιλά, Ανδρούτσος, Καμαρά (90′ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Χολέμπας, Μπρούμα (46′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί, Μασούρας (86′ Χασάν).

Στον πάγκο: Τζολάκης, Τιάγκο Σίλβα, Καλογερόπουλος, Λαλά, Ραντζέλοβιτς.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Μπάμπα (90’+5 Μιχάι), Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι (80′ Κρμέντσικ), Ουάρντα (80′ Τσιγγάρας).

Στον πάγκο: Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ελ Καντουρί, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Τζόλης.

Για όγδοη φορά στην ιστορία τους Ολυμπιακός (τυπικά γηπεδούχος) και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδας στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Κι αυτός είναι ο πρώτος τελικός στην ιστορία των δύο ομάδων που θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός έχει πανηγυρίσει πέντε φορές, ο ΠΑΟΚ δύο, ενώ οι ερυθρόλευκοι έχουν το πάνω χέρι και στη συνολική προϊστορία όσον αφορά τις αναμετρήσεις σε αγώνες Κυπέλλου καθώς σε 32 αγώνες έχουν 16 νίκες, ο ΠΑΟΚ έχει 6 κι άλλα 10 ματς έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα.

Ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει τη χρονιά πανηγυρίζοντας το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ, έχοντας κατακτήσει με ευκολία το φετινό πρωτάθλημα (26 πόντους διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ), ενώ ο Δικέφαλος μετά από μια τριετία όπου κατακτούσε έναν τουλάχιστον τίτλο (με αποκορύφωμα το αήττητο νταμπλ τη σεζόν 2018-2019) πέρσι έμεινε δεύτερος στο πρωτάθλημα κι αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου (από τον Ολυμπιακό)

«Ένας τελικός είναι διαφορετικός από τα προηγούμενα παιχνίδια. Οι ιδιαιτερότητες είναι τελείως διαφορετικές. Θέλουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να κάνουμε τα λιγότερα λάθη, να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να δείξουμε την ποιότητά μας», ξεκαθάρισε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου των ερυθρόλευκων ο Πέδρο Μαρτίνς (η μεγάλη απουσία είναι ο Μπα) που είδε τις δύο τελευταίες ημέρες τον Σωκράτη Παπασταθόπουλου να προπονείται κανονικά και πλέον είναι στη δική του ευχέρεια το αν θα τον χρησιμοποιήσει ή όχι.

Κι ενώ μέχρι την Παρασκευή το ερωτηματικό για τον Ολυμπιακό αφορούσε κυρίως τη συμμετοχή ή όχι του Παπασταθόπουλου (και κατά δεύτερο λόγο αν θα είναι ο Χασάν ή ο Μπρούμα στην 11αδα) οι χθεσινές δοκιμές του Πορτογάλου έβαλαν στην εξίσωση και την αλλαγή συστήματος (4-3-3 αντί για 3-4-3) ίσως γιατί θεωρεί ότι η τριπλέτα Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκη είναι αυτή που θα γείρει εντελώς την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Στον ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία δεν υπολογίζει στον τραυματία Ίνγκασον και στον Μιχαηλίδη οπότε οι διαθέσιμοι κεντρικοί αμυντικοί είναι οι Βαρέλα, Κρέσπο και δίπλα τους ως τρίτος στόπερ θα είναι ο Βιεϊρίνια με τρεις ποδοσφαιριστές (Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Τζόλης) να διεκδικούν μία θέση.

«Γνωρίζουμε την αντίπαλη ομάδα. Ωστόσο το παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό, μιλάμε για έναν τελικό που μπορεί να κριθεί στα 90 λεπταά, αλλά μπορεί και να έχει παράταση ακόμα και πέναλτι…», είπε από την πλευρά του ο Πάμπλο Γκαρσία ο οποίος συμμετέχει στον πρώτο τελικό της προπονητικής του καριέρας.


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

Εμπενίζερ Σκρουτζ: Ποιος ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε στον Κάρολο Ντίκενς τον διασημότερο τσιγκούνη