Διαβατός Ημαθίας

Η ανθρωπότητα έχει δέκα χρόνια για να σώσει τον πλανήτη και προτείνουν τρόπους


Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Οι Ευρωπαίοι επιστήμονες έχουν προτείνει διάφορους τρόπους για να σώσουν την οικολογία του πλανήτη μας. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών που μελετά την αλλαγή του κλίματος ανέφερε ότι η ανθρωπότητα έχει μόνο 10 χρόνια για να αποτρέψει μια περιβαλλοντική καταστροφή.


Ενώ κάποια από τα πράγματα που προτείνονται μοιάζουν εντελώς υπερβολικά και βγαλμένα λες από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, κάποιοι επιστήμονες εκφράζουν την δική τους εκδοχή για το πως θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα, ασχέτως πως τα κρίνει ο απλός κόσμος που τα ακούει.
Ο κύριος λόγος για τη συνεχιζόμενη κλιματική αλλαγή, οι επιστήμονες επικαλούνται την υπερβολική ποσότητα πλαστικών που χρησιμοποιούνται και τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.
Σύμφωνα με προκαταρκτικούς υπολογισμούς, μέχρι το 2050 η ποσότητα πλαστικού στους ωκεανούς θα γίνει περισσότερη από τα ψάρια και ορισμένα είδη θα εξαφανιστούν εντελώς.
Πρώτα απ ‘όλα, οι οικολόγοι συνιστούν να εγκαταλειφθεί πλήρως η χρήση πλαστικών στην καθημερινή ζωή, συμπεριλαμβανομένου του εμφιαλωμένου νερού και των επαναχρησιμοποιήσιμων σάκων και σακούλων, καθώς περιέχουν επίσης σωματίδια πλαστικού, τα οποία, μέσω των υπονόμων, πέφτουν στις θάλασσες όπου τρώγονται από τα ψάρια.
Δύο επιστήμονες από τη Σουηδία και τον Καναδά συνιστούν να εγκαταλείψουμε πλήρως το ταξίδι με αυτοκίνητο και τα αεροσκάφη και επίσης να μην καταναλώνουμε πιάτα με κρέας και να μην έχουν πλέον παιδιά.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνθρωποι και οι δραστηριότητές τους παράγουν 30% διοξειδίου του άνθρακα και το υπόλοιπο 70% εκπέμπουν τα φυτά στην ατμόσφαιρα. Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι κάθε άτομο που γεννιέται στον κόσμο αφήνει πίσω του ένα μεγάλο «αποτύπωμα άνθρακα».
Ο επιστήμονας David Attenborough συνέκρινε την ανθρωπότητα με την πανούκλα, λέγοντας ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να περιορίσουμε την αύξηση του πληθυσμού, διαφορετικάι η φύση θα το κάνει από μόνη της
Το επόμενο βήμα για να σωθεί ο πλανήτη μας μπορεί να είναι η μείωση της κατανάλωσης κρέατος καθώς φαίνεται να αποδεικνύεται ότι αγοράζεται περισσότερο κρέας από ό, τι καταναλώνει ο πληθυσμός και το ένα τρίτο του φαγητού απλά πετιέται.
Νωρίτερα, ένας Σουηδός επιστήμονας, ίσως ξεχνώντας την ηθική πλευρά του θέματος, πρότεινε να φάει ανθρώπινο κρέας ως τρόπο για να σώσει τον πλανήτη.
Οι περιβαλλοντολόγοι συνιστούν επίσης τη μείωση της πρόσληψης νερού μειώνοντας τον χρόνο και τη συχνότητα του ντους μέχρι μία φορά την ημέρα.
Άραγε όλα αυτά που φαντάζουν υπερβολικά, θα μπορούσαν να έχουν κάποια αποτελέσματα εάν εφαρμοστούν;

πηγή: diadrastika.com
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)