Το Κολπάκι με το Βετέξ και 3 Tips για να Μην Σπάνε τα Πασχαλινά Αυγά
Το Πάσχα είναι κοντά και ένα από τα θέματα των ημερών είναι τα πασχαλινά αυγά και συγκεκριμένα πώς θα καταφέρουμε να μην τα σπάσουμε.
Σύμφωνα με την παράδοση, τα αυγά βάφονται τη Μεγάλη Πέμπτη, η οποία είναι η ημέρα του Μυστικού Δείπνου, όπου ο Χριστός πρόσφερε άρτο και κρασί ως συμβολισμό για το σώμα του και το αίμα του. Η χριστιανική παράδοση θέλει τα αυγά, σύμβολο της γονιμότητας και της έναρξης ενός νέου κύκλου ζωής, να βάφονται κόκκινα, γιατί συμβολίζουν το Αίμα του Χριστού.
Τα αυγά στην θερμοκρασία δωματίου
Πριν αρχίσει το βράσιμο, άφησε τα αυγά έξω από το ψυγείο, μιας και η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας προκαλεί τα σπασίματα. Καλό θα ήταν να τα αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου από το προηγούμενο βράδυ.
Πριν αρχίσει το βράσιμο, άφησε τα αυγά έξω από το ψυγείο, μιας και η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας προκαλεί τα σπασίματα. Καλό θα ήταν να τα αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου από το προηγούμενο βράδυ.
Βράσιμο σε χαμηλή φωτιά
Στην συνέχεια θέλει προσοχή κατά το βράσιμο. Βάλε την κατσαρόλα με το χρώμα σε χαμηλή φωτιά και άσε τα αυγά να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά.
Στην συνέχεια θέλει προσοχή κατά το βράσιμο. Βάλε την κατσαρόλα με το χρώμα σε χαμηλή φωτιά και άσε τα αυγά να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά.
Λίγα λίγα τη φορά
Κατά την διάρκεια του βρασμού, προσπάθησε να βάζεις λίγα αυγά κάθε φορά, προκειμένου να μην τσουγκριστούν και έχεις κάποια απώλεια.
Κατά την διάρκεια του βρασμού, προσπάθησε να βάζεις λίγα αυγά κάθε φορά, προκειμένου να μην τσουγκριστούν και έχεις κάποια απώλεια.
Ένα ακόμα Tip, είναι να τοποθετήσετε ένα καινούργιο βετεξ στον πάτο της κατσαρόλας (ή και στα τοιχώματα) ώστε να αποφευχθούν τα χτυπήματα, οπότε σε συνδυασμό με την χαμηλή θερμοκρασία βρασμού θα έχετε ένα καλό αποτέλεσμα.
Πηγή: missbloom.gr και goodnet.gr
Πηγή: missbloom.gr και goodnet.gr
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »