Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινή κοτόπιτα με κίτρινα τυριά και κρέμα γάλακτος...


Τέλειος συνδυασμός γεύσεων. Πολύ εύκολη και πεντανόστιμη. Από τις πιο αγαπημένες μου πίτες!!!!

Υλικά
1 πακέτο σφολιάτας
1 ολόκληρο κοτόπουλο (βρασμένο ή ψητό ξεψαχνισμένο) σε μικρά κομματάκια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
1 αυγό
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ρίχνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε. Όταν τσιγαριστούν καλά όλα μαζί, ρίχνουμε τα τυριά, τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για 3′. Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε την κρύα γέμιση ομοιόμορφα. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χτυπάμε το αυγό με 4 κ. σ. ελαιόλαδο, τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και αλείφουμε την επιφάνεια της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 40′ μέχρι να ροδίσει.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)