Διαβατός Ημαθίας

Επτά συμβουλές για να κάνετε τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας πιο ανθεκτικό


Για να αποφύγετε την πρόωρη απόσυρση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας, απλώς ακολουθήστε μια απλή διαδικασία συντήρησης και υιοθετήσετε ορισμένες συμπεριφορές που θα σας εξοικονομήσουν πολλά χρήματα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Τις περισσότερες φορές, τα αυτοκίνητα δίνουν σαφή μηνύματα ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά και η «υγεία» τους εξαρτάται από την προσοχή που δείχνει ο ιδιοκτήτης τους. Δεν υπάρχει πραγματικά κάτι μαγικό για να συντηρήσετε σωστά το αυτοκίνητό σας. Μόνο κάποιες συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθείτε κατά γράμμα για να το απολαύσετε χωρίς προβλήματα για πολλά χρόνια.
Οι κινητήρες ζουν περισσότερο αν ο ιδιοκτήτης είναι προσεκτικός. Πιο κάτω θα διαβάσετε απλές συμβουλές που θα δώσουν πολλά χρόνια ζωής στο αγαπημένο σας αυτοκίνητο.
Δείτε επτά χρήσιμες συμβουλές:
1) Ξεκινάτε πάντα με χαμηλή ταχύτητα όταν ο κινητήρας είναι κρύος
Κρατήστε τις στροφές κάτω από 1600 σ.α.λ. Κάντε τις αλλαγές των ταχυτήτων πριν τις 3.500 σ.α.λ. Αλλάζοντας ταχύτητα να επιταχύνετε πάντα προοδευτικά και όχι απότομα. Προσπαθήστε να μην υπερθερμαίνετε τον κινητήρα πριν φτάσετε στον τελικό προορισμό και πριν τον σβήσετε.
2) Κάντε σωστή προθέρμανση του κινητήρα του αυτοκίνητου σας
Πριν φύγετε το πρωί ή όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο, είναι απαραίτητο να προθερμάνετε τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας μερικά λεπτά πριν ξεκινήσετε.
3) Αποφύγετε ξαφνικές επιταχύνσεις
Η απότομη επιτάχυνση είναι μια από τις πιο επιβλαβείς συνήθειες για τη ζωή του κινητήρα των αυτοκινήτων. Με τις απότομες επιταχύνσεις, υπερφορτώστε το σύστημα ψύξης, τον δίσκο και το πλατό, τα έμβολα αλλά και τους ιμάντες του κινητήρα.
4) Τα φίλτρα (αέρα και λαδιού) είναι φθηνά. Η επισκευή του κινητήρα είναι δαπανηρή
Η αναβολή αλλαγής στα δύο φίλτρα είναι η χειρότερη απόφαση που μπορείτε να πάρετε. Η αλλαγή και των δύο φίλτρων κάθε φορά που πηγαίνετε για σέρβις του αυτοκινήτου σας είναι απαραίτητη. Πριν το σέρβις, ίσως χρειαστείτε κάποια ανταλλακτικά που θα σας στοιχίσουν πολύ φθηνότερα αν τα παραγγείλετε τυχόν online από το www.antallaktikaonline.gr
5) Επιλέξτε το λάδι όπως επιλέγετε ένα καλό κρασί
Το κακό κρασί μας προκαλεί πονοκέφαλο. Τα λάδια αμφιβόλου προέλευσης προκαλούν «πονοκέφαλο» και στον κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Προτιμήστε τις νεότερες γενιές λαδιών, τουλάχιστον με την ένδειξη SL ως το κατώτατο απαιτούμενο επίπεδο για την συντήρηση του αυτοκινήτου.
6) Απαλλαγείτε από το υπερβολικό βάρος
Αφαιρέστε όλα τα άχρηστα αντικείμενα από ντουλαπάκια, πορτμπαγκάζ και τα πλαϊνά των θυρών του αυτοκινήτου σας για να μην «κουράζεται» ο κινητήρας με περιττό βάρος.
7) Χρησιμοποιήστε τον λεβιέ ταχυτήτων με σύνεση
Η πραγματοποίηση αλλαγών στα κόκκινα με μαθηματική ακρίβεια θα μειώσει τη διάρκεια ζωής όλων των εξαρτημάτων του αυτοκινήτου σας, αλλά περισσότερα του σασμάν και του κινητήρα σας. Φερθείτε του «τρυφερά» και με σεβασμό για να μην σας αφήσει στη μέση του δρόμου!
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)