Διαβατός Ημαθίας

Κριθαράκι με μοσχάρι και φρέσκο θυμάρι....


Υλικά
500 γρ μοσχάρι σπάλα

500 γρ κριθαράκι μέτριο
5 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλερι
2 κύβους ζωμό μοσχάρι
2 κ.σ βούτυρο
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
5 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βάζουμε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα λαχανικά – καρότο, κρεμμύδι, σέλερι – χοντροκομμένα μέχρι να μαραθούν.
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με 2 κ.σ ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και καλύπτουμε με 2 λίτρα νερό.
Προσθέτουμε και τους κύβους για ζωμό, αλάτι, και βράζουμε για 2 1/2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.
Στην συνέχεια σουρώνουμε τον ζωμό, και αφαιρούμε το κρέας και τα λαχανικά.
Σε δυνατή φωτιά καβουρδίζουμε το κριθαράκι σε ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχόμενα για 4 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ζωμό στο κριθαράκι, λίγο αλάτι και βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το θυμάρι, το τυρί και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε το κριθαράκι με μοσχάρι και φρέσκο θυμάρι άμεσα!
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)