Διαβατός Ημαθίας

Όταν Τρως Γλυκό ΑΥΤΗ τη Συγκεκριμένη Ώρα θα Αδυνατίσεις...


Δε χρειάζεται να βγάλουμε τα γλυκά εντελώς από τη ζωή μας. Εάν τα φάμε μια συγκεκριμένη ώρα, δεν θα πάρουμε γραμμάριο. Αντίθετα, θα χάσουμε. Είναι δυνατόν να αδυνατίσει κάποιος τρώγοντας γλυκά; Όσο παράδοξο και αν σας φαίνεται, οι επιστήμονες απαντούν «ναι».


Τα γλυκά θα πρέπει να καταναλώνονται μία συγκεκριμένη ώρα. Στο τέλος της περιόδου, όλοι οι εθελοντές αδυνάτισαν. Στις 16 εβδομάδες η μέση απώλεια βάρους και στις δύο ομάδες ήταν 17 κιλά.
Όπως υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, όταν το γλυκό καταναλώνεται το πρωί, αποτελώντας μέρος του πρωινού, τότε όχι μόνο δεν επιβαρύνει, αλλά μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αποτελεσματική απώλεια των περιττών κιλών.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές ζήτησαν για ένα διάστημα 32 εβδομάδων από παχύσαρκους εθελοντές που είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, άλλοι να συμπεριλαμβάνουν ένα γλυκό στο 600 θερμίδων πρωινό τους και άλλοι να καταναλώνουν ένα πρωινό 300 θερμίδων, χωρίς γλυκό.
Στο τέλος της περιόδου, όλοι οι εθελοντές αδυνάτισαν. Στις 16 εβδομάδες η μέση απώλεια βάρους και στις δύο ομάδες ήταν 17 κιλά. Ωστόσο, τις εβδομάδες που ακολούθησαν, οι εθελοντές της ομάδας που δεν έτρωγε γλυκό, ανέκτησαν κατά μέσον όρο 11 από τα χαμένα κιλά ο καθένας, ενώ όσοι έτρωγαν γλυκό έχασαν άλλα 8 κιλά ο καθένας μέχρι το τέλος των 32 εβδομάδων.
Επί της ουσίας, δηλαδή, όσοι από τους συμμετέχοντες κατανάλωναν γλυκό στο πρωινό τους, έχασαν κατά μέσο όρο 19 κιλά περισσότερα, συγκριτικά με την άλλη ομάδα. «Το να τρώμε μερικά γλυκά αποτελεί μια καλή στρατηγική για αποτελεσματική δίαιτα, γιατί μας κρατούν «γεμάτους». Αν τα στερηθούμε, είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να «σπάσουμε» και να καταναλώσουμε υπερβολικές ποσότητες από ανθυγιεινά τρόφιμα», επισημαίνει η συγγραφέας της μελέτης Dr. Daniela Jakubowicz.
Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

πηγή: [sun[onmed] και tilestwra.com
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Δυο χρυσές διακρίσεις και μια ασημένια στα Tourism Awards 2019 απέσπασε στην πρώτη του συμμετοχή ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Ο συμβολισμός των Αριθμών και ο μέγας Πυθαγόρας...

7 μυστικά για ζουμερά, τραγανά κεφτεδάκια...

Κορονοϊός: Τι αλλάζει από σήμερα σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές – Επιτάσσονται φάρμακα