Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινό Μπούτι Χοιρινό με Μαυροδάφνη. Δεν Μένει Ούτε Ένα Κομμάτι!


Αυτή η συνταγή γίνεται στο σπίτι μας, από τότε που παντρεύτηκα! Και ποτέ μα ποτέ δε μένει ούτε ένα κομμάτι!
Σας τη προτείνω με κλειστά τα μάτια.



Υλικά για 6 άτομα
  • 1 κομμάτι χοιρινό από μπούτι βάρους 2 1⁄2 κιλού
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 καυτερές πιπερίτσες
  • 3/4 φλιτζ του πικάντικη μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • πάπρικα καπνιστη
  • αλάτι , πιπέρι
  • 1 ποτηρι του νερού μαυροδάφνη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα. Στο μπλέντερ κτυπάμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και την καυτερή πιπεριά μέχρι να γίνουν ένα πηκτό ομοιογενές μείγμα.
Με ένα πινέλο αλείφουμε το κρέας παντού και το αφήνουμε να μαριναριστεί όλο το προηγούμενο βράδυ. Εάν θέλουμε (εμένα μου αρέσει καλύτερα έτσι) δεν βάζουμε το σκόρδο στη μαρινάδα, το βάζουμε σε διάφορες μεριές μέσα στο κρέας.
Στη συνέχεια βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί, το περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και την μαυροδάφνη και αδειάζουμε το κρασί στο πάτο του ταψιού χωρίς να ξεπλύνουμε το κρέας, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνει.
Στο τελευταίο μισάωρο βγάζουμε το αλουμινόψαρτο για να γίνει πιο κρατσανιστό το κρέας.

πηγή: daddy-cool.gr
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Βέροια: Οι Σιωπηλοί, αγέρωχοι μάρτυρες γεγονότων που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821...