Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινή νοστιμιά...Σνιτσελάκια με μουστάρδα και ρίγανη....


Κάποια μέρα αποφάσισα να φτιάξω τα γνωστά σνίτσελ που όλοι ξέρουμε και...
όλοι αγαπάμε, αλλά στη πορεία σκέφτηκα να φτιάξω αυτή την απλή και γρήγορη συνταγή προσθέτοντας υλικά που πίστευα ότι ταιριάζουν.

Το αποτέλεσμα για τις γευστικές μου προτιμήσεις, με δικαίωσε!! Σερβίρονται με ότι θέλετε, ρύζι, μακαρόνια, πουρέ, τηγανιτές πατάτες κ.τ.λ.

Υλικά

4 μερίδες περίπου
500 γραμ χοιρινό κρέας για σνίτσελ
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο (και λίγο παραπάνω)
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. μουστάρδα
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι (τον χυμό του)
νερό (περίπου ένα ποτήρι)

Βήματα
30 λεπτά
Κόβουμε το σνίτσελ σε μικρά κομματάκια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα κομμένα σνίτσελ μαζί με το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τόσο όσο χρειάζεται για να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μελώσει. Ρίχνουμε τη μουστάρδα και το νερό. Σιγοβράζουμε τα σνιτσελάκια περίπου για 20-30 λεπτά μέχρι να χυλώσει και να παραμείνει με το ζουμάκι του.

5 λεπτά πριν κλείσετε το μάτι της κουζίνας στύβετε το λεμόνι, το προσθέτετε στη κατσαρόλα και ανακατεύετε.
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)