Διαβατός Ημαθίας

Το «μαγικό» κόλπο για να διαπιστώσουμε αν ένα αυγό είναι φρέσκο ή μπαγιάτικο..


Δείτε πόσο απλό είναι!
Επειδή συνήθως τ’αυγά τα αγοράζουμε σε ποσότητα, είναι πιθανό να έχουμε ξεχάσει πόσο καιρό τα έχουμε στο ψυγείο!

Ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσουμε αν ένα αυγό είναι κατάλληλο για φαγητό ή όχι.
Γεμίζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι με κρύο νερό και ρίχνουμε μέσα το αυγό.
Αν αυτό βυθιστεί και ακουμπήσει τον πάτο της μικρής κατσαρόλας, τότε είναι φρέσκο και κατάλληλο για να φαγωθεί.
Αν πάλι βυθιστεί και δεν φτάσει μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας, σημαίνει ότι πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Τέλος, αν επιπλεύσει στο νερό, τότε είναι μπαγιάτικο.
Μάλιστα, ο λόγος που επιπλέει είναι αέρια που έχουν μαζευτεί μέσα από το κέλυφος.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Βέροια: Οι Σιωπηλοί, αγέρωχοι μάρτυρες γεγονότων που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821...