Διαβατός Ημαθίας

Γιάννης Σειραδάκης: Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στη Βέροια..!


Διαβατός...
Ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ Γιάννης Σειραδάκης , αναγνωρισμένος για το επιστημονικό του έργο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά διεθνώς,  έχει ταυτιστεί πια με τη μελέτη και την ανάδειξη του Μηχανισμού, στην οποία αφιέρωσε με πάθος πολλά χρόνια της ζωής του.

Στη χθεσινή 30/09/2017 του εισήγηση ο Καθηγητής ξεκίνησε από τον προσδιορισμό του όρου «Μηχανισμός των Αντικυθήρων», λέγοντας «πρόκειται για έναν αναλογικό υπολογιστή, με όλη τη σημασία της λέξης». 

Μιλώντας για τα γρανάζια του και επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο συναντιέται ξανά μετά από 15 εκατονταετίες, πέρασε στην κοινωνική, πέρα από την επιστημονική διάσταση του μηχανισμού, αφού υπολόγιζε τη θέση του ήλιου και της σελήνης, τις εκλείψεις, και επομένως βοηθούσε στην καθημερινή ζωή και στις εργασίες της τότε εποχής. Κοντά στον καθηγητή είναι και ο Αρχαιολόγος-δύτης κ. Τούρτας από την ομάδα που κάθε χρόνο βουτάνε και ανασύρουν θραύσματα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και άλλα αντικείμενα του Ναυαγίου.

Ανακεφαλαιώνοντας ο εισηγητής και επιμένοντας στην πρακτική του χρήση από τους Αρχαίους ξεπέρασε τη μιάμιση ώρα, χωρίς ίχνος κούρασης και με τη διάθεση να απαντήσει, πάντα με σεμνότητα και γλυκύτητα σε κάθε απορία - ερώτηση των ακροατών του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Εκκοκκιστηρίου Ιδεών και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Παράρτημα Ημαθίας στον χώρο του Εκκοκκιστηρίου Ιδεών..


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Βέροια: Οι Σιωπηλοί, αγέρωχοι μάρτυρες γεγονότων που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821...