Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινά Μεθυσμένα Γλυκίσματα...


Διαβατός...
Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!
Συστατικά
230 ml μπύρα
200 ml αραβοσιτέλαιο

2 βανίλιες
3 κ.σ. ζάχαρη
600-650 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
400 γρ. μαρμελάδα φράουλα
καρύδα τριμμένη για πασπάλισμα

Για το σιρόπι
330 ml νερό
450 γρ. ζάχαρη
φλούδες από 1 πορτοκάλι
1 στικ κανέλας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ευχαριστούμε πολύ την καλή μας φίλη Δήμητρα Κατσάρα για την υπέροχη συνταγή της!!!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170° C στον αέρα.
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες από το πορτοκάλι και το στικ κανέλας. Περιμένουμε να πάρουμε μια βράση.
Με το που λιώσει η ζάχαρη αφαιρούμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε την μπύρα, το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 μικρές μπαλίτσες.
Γεμίζουμε την κάθε μπαλίτσα με 1 κ.γ. από την μαρμελάδα μας και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
Πιέζουμε ελαφρά από πάνω και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και σιροπιάζουμε βουτώντας τα στο κρύο σιρόπι.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη καρύδα.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Βέροια: Οι Σιωπηλοί, αγέρωχοι μάρτυρες γεγονότων που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821...