Διαβατός Ημαθίας

Νόστιμο Διαβατινό πρωινό...Τηγανίτες με Κεράσια..!


Διαβατός....

Θα χρειαστούμε...
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 3 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1 βανίλια
  • 25 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • βούτυρο ή λάδι για το τηγάνισμα
  • 150 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια

Εκτέλεση...

  • Κάνουμε 2 μείγματα. 
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το σπορέλαιο και το αυγό.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. 
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα με ένα κουτάλι ανακατεύοντας καλά και βάζουμε ένα μεγάλο και βαρύ τηγάνι στο μάτι. 
  • Το ανάβουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
  • Βάζουμε από μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα και με προσοχή την αφήνουμε μέσα στο τηγάνι.
  • Παίρνουμε τα κεράσια και καθώς ψήνεται η τηγανίτα από την ωμή πλευρά της, πιέζουμε ελαφρά 3 κεράσια.
  • Ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα γύρω και από την κάτω μεριά και με μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε τις τηγανίτες με μια κίνηση ώστε να αρχίσει να ψήνεται και η άλλη μεριά. Ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις άλλες τηγανίτες.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και τις κρατάμε ζεστές μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες. 
  • Σερβίρουμε με ζάχαρη, μέλι και γιατί όχι και με λίγο μανούρι.

πηγή: akispetretzikis.com.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

Εμπενίζερ Σκρουτζ: Ποιος ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε στον Κάρολο Ντίκενς τον διασημότερο τσιγκούνη