Διαβατός Ημαθίας

Μπάρες με ταχίνι και χουρμάδες χωρίς ψήσιμο...


Διαβατινός Σεφ ....



Συστατικά:


  • 160 γρ. χουρμάδες απυρήνωτους
  • 220 γρ. ταχίνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. βρώμη, αλεσμένη
  • 1 κ.σ. σουσάμι για διακόσμηση

Εκτέλεση:

  • Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 10*17 εκ.
  • Κόβουμε ένα χουρμά σε λεπτές φέτες με ένα μαχαίρι και κρατάμε στην άκρη.
  • Βάζουμε τους υπόλοιπους χουρμάδες στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε με το ταχίνι, το αλάτι και  την βρώμη.
  • Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε μια πάστα αφράτη χωρίς κομματάκια.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας στο ταψάκι που έχουμε προετοιμάσει και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του.
  • Απλώνουμε τις φέτες του χουρμά που έχουμε κρατήσει στην επιφάνεια του μείγματος  και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα για 30 λεπτά.
  • Στην συνέχεια, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, βάζουμε πάλι στο ψυγείο και σερβίρουμε κρύες τις μπάρες. (Διατηρούνται στο ψυγείο)

πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)