Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινό Cheesecake πάβλοβα...


Διαβατινός Σεφ...

Συστατικά:



Για τις μαρέγκες
  • 5 ασπράδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την κρέμα
  • 250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τις φράουλες
  • 500 γρ. φράουλες καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες στα 8 ή φρούτα του δάσους
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι 

Εκτέλεση:

Για τις μαρέγκες
  • Βάζουμε σε ένα μίξερ, τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι και χτυπάμε σταδιακά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σταδιακά μέχρι να γίνει αφράτη η μαρέγκα.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα για τουλάχιστον 3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει λαμπερή και γυαλιστερή η μαρέγκα. 
  • Προσθέτουμε μέσα και τη βανίλια και ξεκινάμε να τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. 
  • Το αλάτι βοηθάει για να σφίξει πιο γρήγορα η μαρέγκα. 
  • Προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  • Παίρνουμε ένα κορνέ, και με ένα κουτάλι, το βάφουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής πριν βάλουμε μέσα τη μαρέγκα μας.
  • Με τη βοήθεια της μαρέγκας κολλάμε τη λαδόκολλα στο ταψί μας βάζοντας στις άκρες και στη μέση του ταψιού μας.
  • Φτιάχνουμε "φωλιές" μαρέγκας μέσα στις οποίες θα βάλουμε την κρέμα μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 110 βαθμούς για 1-1 1/2 ώρα, ανάλογα βέβαια το μέγεθός τους. Για μαρέγκες διαμέτρου 1-2 εκ οι 2 ώρες είναι αρκετές. 
  • Θέλουμε το εξωτερικό τους να είναι ψημένο αλλά μέσα να είναι μαστιχωτές. 
Για την κρέμα
  • Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε τυχόν υλικό από τα τοιχώματα του μίξερ και το ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα. 
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας. Ξεκινάμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και σιγά σιγά ανεβάζουμε την ταχύτητα. 
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να σφίξει και να πήξει η κρέμα μας.
Για τις φράουλες 
  • Βάζουμε τις φράουλες ή τα φρούτα του δάσους μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα κρατάμε στο ψυγείο. Μετά από μια ώρα θα είναι έτοιμα. 
πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Δυο χρυσές διακρίσεις και μια ασημένια στα Tourism Awards 2019 απέσπασε στην πρώτη του συμμετοχή ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Ο συμβολισμός των Αριθμών και ο μέγας Πυθαγόρας...

7 μυστικά για ζουμερά, τραγανά κεφτεδάκια...

Κορονοϊός: Τι αλλάζει από σήμερα σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές – Επιτάσσονται φάρμακα