Διαβατός Ημαθίας

Μελβούρνη: Φεστιβάλ «Γεύσεις από Ελλάδα»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ «Γεύσεις από Ελλάδα» της Μελβούρνης, προβάλλει την ελληνική
κουζίνα και τις γεύσεις που την καθιστούν τόσο μοναδική και θαυμαστή σε όλο τον κόσμο.
Η φετινή ετήσια γιορτή της ελληνικής κουζίνας στη Μελβούρνη, περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα
εκδηλώσεων με τα πιο δημοφιλή ελληνικά εστιατόρια της πόλης, τα οποία κυμαίνονται από τα ρομαντικά παραδοσιακά ως την πιο πρόσφατη εμφάνιση του ελληνικού φαγητού του δρόμου.
Έτσι στο πλαίσιο του φεστιβάλ και για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες, ορισμένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια της Μελβούρνης θα μοιραστούν τα αγαπημένα τους φαγητά, καθώς και μερικά από τα μυστικά της μαγειρικής τους, μέσω ενός προγράμματος ειδικών γευμάτων και εκδηλώσεων, σχεδιασμένα ειδικά για να επιδείξουν τα καλύτερα της ελληνικής κουζίνας από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Το φεστιβάλ «Γεύσεις από Ελλάδα» επιχειρεί να «συλλάβει» το πνεύμα αυτού του συνεχώς εξελισσόμενου φαινόμενου, παρουσιάζοντας ένα μείγμα από επαρχιακή κουζίνα, κλασικές γιορτές και σύγχρονη μαγειρική έκφραση.
Φέτος, οι επισκέπτες στο «Φεστιβάλ της Λόνστεϊλ» πήραν ήδη μία γεύση από το πρόγραμμα «Γεύσεις από Ελλάδα» με το λανσάρισμα ενός pop – up Ουζερί και την Αγορά Τροφίμων.
Υπογραμμίζοντας τον εορταστικό χαρακτήρα της ελληνικής φιλοξενίας, το Ουζερί παρουσίασε μεζέδες από το «Kalamaki Greek Street Food», αναδεικνύοντας το πνεύμα των ελληνικών νησιών, ενώ η Αγορά Τροφίμων φιλοξένησε επιδείξεις μαγειρικής, από γνωστές στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία μαγείρισσες, μεταξύ άλλων τις Helena & Vikki («My Kitchen Rules»), την Kathy Tsaples («Sweet Greek») και την Spiri Tsintziras («Afternoons in Ithaka»).
Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν η Maeve O’Meara από το «Food Safari’s» και η συγγραφέας Βικτώρια Κυριακοπούλου, που θα ξεναγήσουν τους ενδιαφερόμενους στο Όκλι, ολοκληρώνοντας με ένα υπέροχο γεύμα.
Όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν περισσότερο με την ελληνική κουζίνα, μπορούν ακόμα να πάρουν και μαθήματα μαγειρικής της Νίκης Λουκά που καλύπτει τα πάντα, από ελληνικά γλυκά και πίτες ως ελληνικά πιάτα για χορτοφάγους.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού