Διαβατός Ημαθίας

Συνάντηση αγροτών με επικεφαλής τον Μπούτα και υπουργών της κυβέρνησης

Την ελπίδα να έχει θετική έκβαση η σημερινή συνάντηση τεσσάρων υπουργών με εκπροσώπους των αγροτών, μετά και την εξαγγελία για τη θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος,
μιλώντας σε εκδήλωση στα Φάρσαλα. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις δύο μετά το μεσημέρι και θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτος, καθώς και επιτροπή αγροτών με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα. Στο μεταξύ οι αγρότες του Πανελλαδικού έχουν ήδη δρομολογήσει την αποχώρηση από τους δρόμους, μετά τη θετική έκβαση των επαφών της Παρασκευής με τους εκπροσώπους των κομμάτων, της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού.Πάντως από την Κυριακή, μετά τις 12 το μεσημέρι, πρόκειται να αρχίσει η σταδιακή αποχώρηση από μπλόκα αγροτών που πρόσκεινται στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο Αγροτών, εκπρόσωποι του οποίου τις προηγούμενες ημέρες είχαν σειρά επαφών στην Αθήνα. Μάλιστα, το μεσημέρι της Παρασκευή (22/2), τα μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (του παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους) και στη συνέχεια συναντήθηκαν και με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Νωρίτερα το πρωί, οι εκπρόσωποι του Πανελλαδικού είχαν συνάντηση και με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στον οποίο κατέθεσαν πρόταση για το συνταξιοδοτικό. Μετά την συνάντησή τους με τον κ. Αντώνη Σαμαρά οι αγρότες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ακρόαση που είχαν και μάλιστα επισήμαναν, πως ο Πρωθυπουργός τους δήλωσε πως είναι στο πλευρό του αγροτικού κόσμου και πως ο ίδιος γνωρίζει ότι ο πρωτογενής τομέας είναι η μόνη πηγή εσόδων για την ανόρθωση της οικονομίας.

Η δέσμευση που έλαβαν στη συνάντηση - που είχαν αμέσως μετά την επίσκεψή τους στο Μαξίμου - με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο, για τη θέσπιση αγροτικού πετρελαίου και την εξαγγελία για άμεση συγκρότηση επιτροπής προς τούτο, φαίνεται ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις τους.

«Μεταφέραμε στους αγρότες τα αποτελέσματα των επαφών και στις συνελεύσεις που κατά τόπους έγιναν τούτο το Σαββατοκύριακο, αποφασίστηκε η σταδιακή αποχώρηση των τρακτέρ από μπλόκα στη Βόρειο Ελλάδα κι αλλού», δήλωσε ο γραμματέας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Χρήστος Γκόντιας.

«Η αποχώρηση των τρακτέρ από περίπου 22 μπλόκα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, διότι περιμένουμε τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχουν συνάδελφοί μας με τους υπουργούς, αλλά και την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό την Τρίτη», πρόσθεσε ο κ. Γκόντιας.

πηγή
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)