Διαβατός Ημαθίας

Βροχή και χαλάζι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το βράδυ της Δευτέρας περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Η Πυροσβεστική κλήθηκε να απεγκλωβίσει ηλικιωμένα άτομα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Κλειστήι, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα, η Εγνατία Οδός από την Κοζάνη έως την Καλαμιά προς τα Ιωάννινα. 


Ισχυρές βροχοπτώσεις, χαλάζι και άνεμοι έπληξαν χθες το βράδυ περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας με τα σοβαρότερα προβλήματα να καταγράφονται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, τα Γιαννιτσά, περιοχές της Βέροιας κοντά στην Αλεξάνδρεια και χωριά που βρίσκονται στην περιοχή της Αριδαίας.
Δεκάδες σπίτια και τεράστιες αγροτικές εκτάσεις πλημμύρισαν στους νομούς της Ημαθίας και της Πέλλας και δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμμάρους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περίπου 200 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, ενώ επενέβη σε αρκετές περιπτώσεις για να απεγκλωβίσει ηλικιωμένους από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους αλλά και οδηγούς από τα οχήματά τους.

Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, το ύψος της βροχής έφτασε ακόμη και τα 50 εκατοστά, ενώ στην Αριδαία, όπου το νερό έφτασε τους 20 πόντους, πλημμύρισε το Δημαρχείο Αλμωπίας. Από την κακοκαιρία σημειώθηκαν και διακοπές ηλεκτροδότησης. 
Δυνατή βροχόπτωση έπληξε επίσης την Κοζάνη και την Καστοριά.
Συνεργεία του ΕΛΓΑ ξεκινούν τις επόμενες ώρες τους ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν σημειωθεί ζημιές σε καλλιέργειες στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας. 
Κλειστή παραμένει, λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου υδάτων στο οδόστρωμα, η Εγνατία Οδός, από την Κοζάνη έως την Καλαμιά, με κατεύθυνση προς τα Ιωάννινα. Η κυκλοφορία των οχημάτων σε αυτό το σημείο διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους, ενώ στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη. Λίγο μετά τις 9 το πρωί έκλεισε στο σημείο αυτό και το ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Θεσσαλονίκη. 
Σε ύφεση είναι από το πρωί τα έντονα φαινόμενα. Η ΕΜΥ προβλέπει και γαι σήμερα σποραδικές καταιγίδες στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και το βορειο-ανατολικό Αιγαίο με πρόσκαιρα ισχυρά φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση.
(Πηγή:ΑΠΕ, ΕΜΥ)
Εδώ το ηλεκτρονικό κατάστημα που ειδικεύεται στο χώρο του καπνού και τα είδη καπνιστού
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)