Διαβατός Ημαθίας

20 τρόποι να γίνεις καλύτερος άνθρωπος!

1. Κοιτάξου στον καθρέφτη κάθε πρωί πριν φύγεις απο το σπίτι και δώσε στον εαυτό σου τουλάχιστον ένα κοπλιμέντο το οποίο πραγματικά πιστέυεις-ακόμη κι αν δεν έχει να κάνει με το σώμα σου. Ένα «η μπλούζα σου είναι πολύ ωραία!» αρκεί.

2. Δώσε στους φίλους σου πραγματικές, σφιχτές αγκαλιές όταν τους δεις και πες τους οτι χαίρεσαι που τους βλέπεις. 
3. Κάνε μια προσπάθεια να είσαι ιδιαίτερα ευγενική και καλή στους ανθρώπους με τους οποίους έχεις επαφή καθημερινά, ακόμη και στην δουλειά. Κάνε την επικοινωνία σας όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη γίνεται, ακόμη κι αν το θέμα της συζήτησης είναι βαρετό. 
4. Μίλα καθαρά όταν θέλεις να εκφράσεις την γνώμη σου πάνω σε ένα θέμα, φροντίζοντας να κάνεις τις ιδέες σου ξεκάθαρες. Αν κάποιος φαίνεται να μην καταλαβαίνει τι λες,προσπάθησε να τον βοηθήσει να καταλάβει με κάποιον τρόπο που να μην αισθανθεί οτι τον περνάς για ηλίθιο. 
5. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι, ρώτησε. Μην αφήνεις την συζήτηση να προχωρήσει χωρίς να την έχεις εμπεδώσει μόνο και μόνο επειδή ντρέπεσαι να παραδεχτείς οτι δεν έχεις καταλάβει κάτι σωστά. Να θυμάσαι οτι δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να ζητήσεις ευγενικά σε κάποιον να επαναλάβει αυτό που είπε. 
6. Δώσε την θέση σου στο μετρό ή στο λεωφορείο. 
7. Χρησιμοποίησε τις μικρές αγενείς πράξεις των άλλων εις βάρος σου ως μικρές υπενθυμίσεις να μην τις επαναλάβεις εσύ. Εάν κάποιος σου κλείσει την πόρτα στα μούτρα, για παράδειγμα, πάρε μια μικρή ανάσα και κράτησε την πόρτα με ένα χαμόγελο για τον επόμενο.... 
8. Προσπάθησε να σπαταλάς όσο το δυνατόν λιγότερο. Χρησιμοποίησε λιγότερες χαρτοπετσέτες, σβήσε τα φώτα όταν δεν χρειάζονται, και ανακύκλωσε. 
9. Εάν πρόκειται να επισκεφτείς το σπίτι κάποιου φίλου σου, πάρε κάτι που ξέρεις οτι θα απολάυσετε μαζί στον δρόμο σου προς τα εκεί-ακόμα κι αν είναι ένα μικρό πακέτο μπισκότα. Συνήθησε στο να μην εμφανίζεσαι με άδεια χέρια. 
10. Πρόσφερε βοήθεια σε καποιον αν είσαι διαθέσιμος, έτσι ώστε να μην αισθάνεται βάρος με το να κάνει εκείνος την ερώτηση. 
11. Κράτησε μυστικά. 
12. Πάρε επιπλέον χρόνο να βάλεις κάτι πίσω στο ράφι απ’όπου το βρήκες εάν αποφασίσεις οτι δεν θέλεις να το αγοράσεις. Απέβαλε την συνήθεια του να αφήνεις άσχετα πράγματα σε ράφια με άλλων ειδών προϊόντα. 
13. Να είσαι πάντα καθαρός όταν χρησιμοποιείς δημόσια τουαλέτα, αντί να δημιουργείς χάος και για την καθαρίστρια και για το άτομο που θα την χρησιμοποιήσει μετά απο σένα. 
14. Πάρε πρωτοβουλία και βοήθησε κάποιον στην δουλειά, αν φαίνεται να δυσκολέυεται πολύ-ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει στο σπίτι τους. Ακόμη και το να του φέρεις καφέ το πρωί όταν εκείνος δεν προλαβαίνει είναι τεράστια βοήθεια. 
15. Κέρασε μια φορά στο τόσο έναν φίλο σου όταν βγείτε έξω. 
16. Πέρνα χρόνο με έναν φίλο όταν είναι πεσμένος και ρώτα τον τι θέλει να κάνετε. Εάν θέλει απλώς να χαλαρώσετε και να δείτε μια ταινία, πρότεινε του να δείτε την αγαπημένη του. 
17. Δώσε λεφτά στους άστεγους γύρω σου μια στο τόσο. 
18. Πάρε τηλέφωνο τους γονείς σου. 
19. Προσπάθησε να μιλήσεις και να μάθεις πράγματα απο τους μεγαλύτερους σου. 
20. Όταν συμπαθήσεις κάποιον, πες του το, και θυμήσου οτι η απόρριψη δεν είναι το τέλος του κόσμου.

πηγή
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)