Διαβατός Ημαθίας

Κρεμάσετε Ευκάλυπτο στη Ντουζιέρα σας, ο λόγος;


Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Γενικά, το να κάνουμε ένα ντους είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά πράγματα μετά από μία κουραστική και δύσκολη μέρα. Ίσως, να είναι και η μοναδική καθημερινή απευθείας επαφή μας με την Φύση και τον Εαυτό μας.


Ούτε κινητά, ούτε άλλου είδους οθόνες, ούτε φωνές, ούτε συνάδελφοι, ούτε πίεση, ούτε τίποτα. Δεν δουλεύουμε, δεν μιλάμε. Υπάρχεις μόνο εσύ και το νερό. Το σώμα σου, οι σκέψεις σου, η αύρα σου. Εσύ και ο εαυτός σου.
Μπορείτε, όμως, να εμπλουτίσετε ακόμα περισσότερο αυτές τις τόσο ιδιωτικές στιγμές σας μέσα στο μπάνιο ή την ντουζιέρα σας.
Κρεμάστε μία δέσμη από κλαδάκια του πράσινου φυλλώδους ευκάλυπτου σε κάποιο σημείο.
Ο ατμός από το ζεστό νερό θα απελευθερώνει το άρωμά του, με αποτέλεσμα να σας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση και να κάνει το ντους ιδανικό αλλά και πιο ουσιαστικό.
Επιπλέον, ο ευκάλυπτος μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine.
Επίσης, εάν έχετε μια βουλωμένη μύτη, ένα κοινό κρυολόγημα, ιγμορίτιδα, ακμή και άλλα σχετικά, αυτό το μικρό μάτσο από ευκάλυπτο μπορεί να σας βοηθήσει και να σας ανακουφίσει, καθώς τα φύλλα του ευκάλυπτου έχουν πολλές χρήσεις και θεραπευτικές ιδιότητες.
Που, λοιπόν, μπορείτε να βρείτε ευκάλυπτο; Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να αγοράσετε, όπως καταστήματα με μπαχάρια και οργανικά ή βιολογικά προϊόντα.
Γιατί να Κρεμάσετε Ευκάλυπτο στη Ντουζιέρα σας
Ωστόσο, μπορεί να έχετε και ολόκληρο δέντρο κοντά στο σπίτι σας ή στην γειτονιά σας.
Μαζέψτε μερικά κλαδάκια. Ξεπλύνετε πολύ καλά από το καυσαέριο και την σκόνη που θα έχουν κολλήσει επάνω τους. Δέστε τα σαν ανθοδέσμη και κρεμάστε δίπλα στην κεφαλή του ντους, ή από πάνω του, ή και κάτω από το στόμιο ώστε να βρέχονται κατευθείαν.
Ο ευκάλυπτος θα διαρκέσει περίπου έναν ή δύο μήνες πριν αρχίσει να ξεθωριάζει η μυρωδιά οπότε θα πρέπει να τον αλλάξετε.
Επιπλέον το μπάνιο σας θα μυρίζει εκπληκτικά και θα σας αναζωογονεί όλες τις ώρες.
Είναι απλά ένα πανέξυπνο «life hack», ένας τόσο εύκολος και φτηνός τρόπος για να ενισχύσετε την εμπειρία του ντους, με ένα σύμμαχο υγείας, πέραν του γεγονότος ότι γίνεται και ένα υπέροχο διακοσμητικό στοιχείο!

Προσοχή στις Παρενέργειες του Ευκάλυπτου:
Παρά τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει ο ευκάλυπτος, καλό είναι χρησιμοποιείτε με σύνεση καθώς, ανάλογα με τον άνθρωπο και την ιδιοσυγκρασία του, ή τις τυχών παθήσεις που μπορεί να έχει, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες. Η εισπνοή του μπορεί να διευκολύνει αναπνευστικά θέματα, αλλά αν το παρακάνετε μπορεί να προκαλέσει ναυτία ή ακόμα και εμετό, ή άλλους είδους δυσάρεστες καταστάσεις. Προληπτικά, αρχίστε σταδιακά με λίγα φυλλαράκια για να δείτε εάν θα υπάρξουν κάποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες.


Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

Εμπενίζερ Σκρουτζ: Ποιος ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε στον Κάρολο Ντίκενς τον διασημότερο τσιγκούνη