Διαβατός Ημαθίας

Λαχταριστή σοκολατόπιτα...


Υλικά συνταγής...
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
2 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
140 γρ. βούτυρο λιωμένο
170 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
80 γρ. αλεύρί
10 γρ. κορν φλάουρ
7 γρ. μπέικιν πάουντερ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση.
Όταν πάρουν μια βράση μεταφέρουμε σε ένα άλλο σκεύος και αφήνουμε να κρυώσει.
Συνεχίζουμε με τη ζύμη ανακατεύοντας τα αυγά με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο που προηγουμένως έχουμε λιώσει.
Τέλος το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για μισή ώρα.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι και ρίχνουμε το σιρόπι σιγά-σιγά μέχρι να το ρουφήξει όλο.
Αφήνουμε για λίγο και τέλος απλώνουμε το γλάσο που έχουμε κάνει ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντάς τη με την κουβερτούρα.
Βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες και σερβίρουμε.
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)