Διαβατός Ημαθίας

Μπαγιάτικο ψωμί; μην το πετάς...Αξιοποίησε το !


Διαβατός...
Πολλές φορές συμβαίνει να μας περισσέψει ψωμί από προηγούμενη μέρα και να μην ξέρουμε τι να το κάνουμε εφόσον έχουμε αγοράσει φρέσκο. Εκτός από το να έχουμε προνοήσει και να έχουμε βάλει το ψωμί στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και με εναλλακτικούς τρόπους.


Φτιάξτε αρωματικά κρουτόν

Η διαδικασία είναι απλή. Κόβετε το ψωμί σε κυβάκια, τα απλώνετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο, τα ανακατεύετε και ψήνετε στους 200ºC μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στην συνέχεια για να γίνουν μυρωδάτα μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη και λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Τριμμένη φρυγανιά

Ψήστε το ψωμί, αφού το κόψετε σε μικρές φέτες, για 30 λεπτά στους 100°C Κελσίου. Κατόπιν το βάζετε στο μούλτι και το κάνετε τρίμματα. Ξαναβάζετε τα τρίμματα στο ταψί και τα ψήνετε άλλα 20 λεπτά στους 120°C Κελσίου, επαναλαμβάνετε την διαδικασία, βάζοντας τα τρίμματα στο μούλτι. Η τριμμένη φρυγανιά σας είναι έτοιμη.

Κρατήστε τα λαχανικά σας φρέσκα

Όταν το μπαγιάτικο ψωμί τοποθετείται κοντά σε λαχανικά, απορροφά την υγρασία και τα κρατάει φρέσκα για περισσότερες μέρες.

Θρέψτε τα φυτά σας

Μοιραστείτε τα θρεπτικά συστατικά από το μπαγιάτικο ψωμί σας με τα φυτά, ρίχνοντας τρίμματα στη γλάστρα.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου