Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινό Cheesecake με βατόμουρα


Διαβατινός Σεφ ...



Συστατικά:


Για τη βάση
  • 100 γρ. γκοφρέτες σοκολάτας περασμένες από το μούλτι
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Για τη γέμιση τυριού
  • 220 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. λικέρ κεράσι
  • 2 κ.γ. κορνφλάουρ
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 200 γρ. βατόμουρα και έξτρα για διακόσμηση
Για το γλάσο
  • 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού


Εκτέλεση:


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Βουτυρώνουμε μια 25άρα φόρμα με αποσπώμενη βάση και στον πάτο της τοποθετούμε μια λαδόκολλα.
Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη βάση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γκοφρέτες με το λιωμένο βούτυρο και τη σοκολάτα μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσει την υφή βρεγμένης άμμου.
Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας και το απλώνουμε παντού προσεκτικά ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μας καθαρίζοντας τα πλαϊνά του κάδου με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας που και που.

Προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λικέρ κεράσι, το κορνφλάουρ, το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σπάμε με  τα χέρια μας τα βατόμουρα, (δεν τα λιώνουμε πάρα πολύ) και τα ρίχνουμε στο μείγμα τυριού ανακατεύοντας ελαφρά με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας ώστε το μείγμα μας να αποκτήσει μια 2χρωμία λευκού και κόκκινου αλλά να μην γίνει τελείως ροζ.
Αδειάζουμε το μείγμα του τυριού στην φόρμα ομοιόμορφα.
Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 50-60 λεπτά. 
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πάνω με μια μεταλλική σχάρα.

Για το γλάσο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό και τη ζάχαρη άχνη με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένα ωραίο γλάσο.
Αφού κρυώσει το γλυκό μας το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Σε κάθε κομμάτι βάζουμε από ένα βατόμουρο.
Τέλος ρίχνουμε και το γλάσο. 

πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού