Διαβατός Ημαθίας

Ο Διαβατινός Σεφ ετοιμάζει Μπαστούνια σφολιάτας με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα..




Επιμέλεια Διαβατινός


Συστατικά:


  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
Για τη γέμιση
  • 300 γρ φέτα
  • 300 γρ ανθότυρο
  • 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε κύβους 1x1εκ.
  • 10 π.ιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 αβγό και 1 κρόκο για το άλλειμα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • θυμάρι ξερό
  • σουσάμι ή λιναρόσπορο για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και το ανθότυρο.
  • Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώνουμε σε τρια σημεία ίσης απόστασης τη γέμιση αφήνοντας 2 δάχτυλα από τις άκρες και μεταξύ τους σχηματίζοντας λωρίδες.
  • Με ένα πινέλο αλλείφουμε τις άκρες και τα κενά με λίγο νερό.
  • Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια του πλάστη πιέζουμε τις άκρες και τα κενά ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε οριζόντια την κάθε λωρίδα και τις μεταφέρουμε σε δυο ταψιά που έχουμε βάλει λαδόκολλες πάνω στις οποίες  έχουμε πασπαλίσει λίγο αλεύρι.
  • Αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου τον κρόκο αραιωμένο με πολύ λίγο νερό το κάθε μπαστούνι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε στο φούρνο 45 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα ρολλά και να έχει ψηθεί η σφολιάτα. 


πηγή: akispetretzikis
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.