Ο Διαβατινός Σεφ ετοιμάζει Μπαστούνια σφολιάτας με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα..
Επιμέλεια Διαβατινός
Συστατικά:
Για τη γέμιση
- 300 γρ φέτα
- 300 γρ ανθότυρο
- 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε κύβους 1x1εκ.
- 10 π.ιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 αβγό και 1 κρόκο για το άλλειμα
- πιπέρι
- 1 πρέζα αλάτι
- θυμάρι ξερό
- σουσάμι ή λιναρόσπορο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και το ανθότυρο.
- Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώνουμε σε τρια σημεία ίσης απόστασης τη γέμιση αφήνοντας 2 δάχτυλα από τις άκρες και μεταξύ τους σχηματίζοντας λωρίδες.
- Με ένα πινέλο αλλείφουμε τις άκρες και τα κενά με λίγο νερό.
- Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια του πλάστη πιέζουμε τις άκρες και τα κενά ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε οριζόντια την κάθε λωρίδα και τις μεταφέρουμε σε δυο ταψιά που έχουμε βάλει λαδόκολλες πάνω στις οποίες έχουμε πασπαλίσει λίγο αλεύρι.
- Αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου τον κρόκο αραιωμένο με πολύ λίγο νερό το κάθε μπαστούνι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στο φούρνο 45 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα ρολλά και να έχει ψηθεί η σφολιάτα.
πηγή: akispetretzikis
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »