Διαβατός Ημαθίας

Μεσσηνία, Τεράστια ζημιά στην Σταφίδα, ξεριζώνουν και απαξιώνουν το προϊόν..!

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού για την καταστροφή στη σταφίδα.
Την τεράστια καταστροφή στη σταφίδα επισημαίνει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας και επικρίνει δριμύτατα την κυβέρνηση που δεν έχει στηρίξει ουσιαστικά, "με αποτέλεσμα να ξεριζώνονται πολλά κτήματα και να απαξιώνεται ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της χώρας μας".
Χαρακτηριστικά αναφέρει:
"Τεράστια καταστροφή έχει υποστεί η καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας από την κυβερνητική    αδιαφορία αυτά τα δύο χρόνια, με χιλιάδες σταφιδοπαραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση.
Ξεκινάμε την νέα καλλιεργητική περίοδο με τις αποθήκες γεμάτες και με τις εξευτελιστικές τιμές    παραγωγού 50 και 70 λεπτά, με εκτόξευση του κόστους παραγωγής και πάνω από το 100%. Η καλλιέργεια είναι ασύμφορη.
Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση, μόνο ψίχουλα    και υποσχέσεις, με αποτέλεσμα να ξεριζώνονται πολλά κτήματα και να απαξιώνεται ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της χώρας μας. Οι ευθύνες τους τεράστιες και η ζημιά ανεπανόρθωτη.
Ζητάμε εδώ και τώρα αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πωλούν πολύ κάτω του κόστους παραγωγής. Δεν συμβιβαζόμαστε με    ψίχουλα, μπουκώνουν με δις επιχειρηματικούς ομίλους και δεν έχουν για την διατροφή μας και την ασφάλειά μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας πιέζοντας την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας, Οτι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με αγώνες".

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας απαιτεί:
"Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους (π.χ. κορινθιακή σταφίδα). Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Επιδότηση των λιπασμάτων και του κόστους στα μέσα και εφόδια".



eleftheriaonline
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...