Διαβατός Ημαθίας

Αυτές οι τροφές διατηρούν τη χοληστερόλη σε χαμηλά επίπεδα!

Τόσο η δυτική όσο και η κινεζική ιατρική αναγνωρίζουν τη σημασία της διατροφής για την καταπολέμηση της υψηλής χοληστερόλης και η κατανάλωση ακατάλληλων τροφών μπορεί να προκαλέσει το πεπτικό σύστημα να συσσωρεύσει την ποσότητα λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL) – οι οποίες είναι επίσης γνωστές ως κακή χοληστερόλη – στο αίμα.
Αυτό μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή ασθένειες όπως καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά και, φυσικά, φραγμένες και σκληρυμένες αρτηρίες.

5 Τροφές για μείωση της χοληστερόλης
Δοκιμάστε να εντάξετε τις παρακάτω πέντε τροφές στη διατροφή σας. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι χαμηλές σε χοληστερόλη. Δεν θα βοηθήσουν μόνο στη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης σας, αλλά και θα ωφελήσουν την υγεία του σώματός σας γενικότερα.

Μήλα
Μια μελέτη διεξήχθη στη Φινλανδία για να διαπιστωθεί εάν η κατανάλωση μήλων μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη ή όχι. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης καθόρισαν ότι η κατανάλωση τριών μήλων την ημέρα για τρεις μήνες μπορεί να σας βοηθήσει να ρίξετε τα επίπεδα χοληστερόλης σας κατά είκοσι βαθμούς. Αυτό είναι αποτέλεσμα της υψηλής ποσότητας πηκτίνης του μήλου, η οποία είναι μια πηγή διαιτητικών ινών που θα τραβήξουν την LDL από το σύστημά σας. Επίσης, η κερσετίνη, ένα αντιοξειδωτικό, βοηθά στην αναστολή της ποσότητας της LDL στην κυκλοφορία του αίματος. Καθώς το φθινόπωρο είναι εποχή για μήλα, φροντίστε να επωφεληθείτε από όλες τις νόστιμες ποικιλίες που προσφέρει η εποχή.


Σπανάκι
Το σπανάκι, μαζί με άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, περιέχει ένα καροτενοειδές γνωστό ως λουτεΐνη. Η λουτεΐνη έχει συσχετιστεί με την αποτροπή συσσώρευσης χοληστερόλης στο αίμα. Με λίγη βοήθεια από μία ή δύο τροφές φρέσκου σπανακιού, θα φτάσετε σε χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης σε χρόνο μηδέν!

Βρώμη
Υπάρχουν λίγα πράγματα τόσο ικανοποιητικά όσο ένα ζεστό μπολ πλιγούρι το πρωί. Η βρώμη ολικής αλέσεως, όπως και το σιτάρι ολικής αλέσεως, είναι δημητριακός πλούσιος σε φυτικές ίνες. Ενώ το ολικής αλέσεως είναι χρήσιμο στη μείωση της χοληστερόλης, η βρώμη περιέχει περισσότερες διαλυτές φυτικές ίνες και επομένως είναι πιο πιθανό να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης στο σύστημά σας. Όταν τρώτε τρόφιμα που περιέχουν βρώμη, ωστόσο, φροντίστε να τρώτε πάντα βρώμη ολικής αλέσεως, επειδή η βρώμη που βρίσκεται σε επεξεργασμένα τρόφιμα όπως οι μπάρες γκρανόλα συχνά δεν περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες.

Σπιτική μαρμελάδα πορτοκαλιού ή φλούδα πορτοκαλιού
Η μαρμελάδα πορτοκαλιού περιλαμβάνει τη φλούδα πορτοκαλιού – η οποία περιέχει ενώσεις γνωστές ως πολυμεθοξυλιωμένες φλαβόνες (PMFs). Τα PMF βρίσκονται στη χρωστική της φλούδας πορτοκαλιού και είναι υπεύθυνα για τη μείωση της κακής χοληστερόλης – αλλά όχι για τη μείωση της καλής χοληστερόλης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλούδα πορτοκαλιού και στη μαγειρική σας.

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι ευεργετικό για πολλές καταστάσεις και ασθένειες και η LDL χοληστερόλη δεν αποτελεί εξαίρεση. Πίνετε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι με χαλαρά φύλλα καθημερινά και μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα υψηλά επίπεδα LDL χοληστερόλης σας θα πουν το τελευταίο αντίο.

Δείτε επίσης:


makeleio


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Χριστούγεννα: Στολίζεις το δέντρο και το σπίτι; Πάρε ιδέες!

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ