Διαβατός Ημαθίας

Τι ισχύει πραγματικά για την «σωστή» διατροφή;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσέχουν την εμφάνισή τους, την διατροφή τους και την υγεία τους, κάποια στιγμή στη ζωή τους έχουν χτυπήσει την πόρτα ενός διατροφολόγου.
Ωστόσο, οι “συνταγές διατροφής” που προτείνονται συνήθως να ακολουθήσουμε, έχουν μεν τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά μόνο βραχυπρόθεσμα… Σε μακροχρόνια βάση, μόλις σταματήσουμε να ακολουθούμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής τα «χαμένα» κιλά κάνουν πάλι την εμφάνισή τους.
Κάτι που οι περισσότεροι διατροφολόγοι δυστυχώς δεν προτείνουν είναι η ελλειμματική διατροφή. Πρόκειται για μια σκληρή διατροφή τις πρώτες εβδομάδες, καθώς πρόκειται για μερική νηστεία, με τα αποτελέσματα όμως να είναι μόνιμα. Στην συγκεκριμένη διατροφή τον ρόλο κλειδί παίζει η ινσουλίνη, η κορτιζόλη και η άσκηση του σώματος κατά την περίοδο της μερικής νηστείας.

Αυτή βέβαια είναι μια συνοπτική μόνο περιγραφή σε αντίθεση με την εις βάθους ανάλυση που γίνεται για αυτού του είδους την διατροφή στο επαναστατικό βιβλίο «Παχυσαρκία Τέλος» του Jason Fung MD.

Ακόμα, σε αυτό το βιβλίο θα μάθουμε:
  • Γιατί η μείωση των θερμίδων είναι μία «απάτη»
  • Γιατί η άσκηση από μόνη της για απώλεια βάρους είναι μύθος!
  • Ποια είναι τα θανάσιμα λάθη στην διατροφή μας
  • Το μοναδικό αποτελεσματικό πρόγραμμα 5 φάσεων του Dr. Jason Fung για γρήγορη και μόνιμη απώλεια βάρους
  • Ένα πολύτιμο σύνολο από απαραίτητες συνήθειες ζωής που εξασφαλίζουν fitness, διαχρονική ευεξία και υγεία

Ο Ιπποκράτης –ως γνωστόν– ήταν αρχαίος Έλληνας ιατρός και θεωρείται μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες στην ιστορία της ιατρικής. Μια από τις σπουδαίες φράσεις του που έχουν επιβιώσει μέχρι τώρα είναι η εξής: Η τροφή να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακο η τροφή σου.

Το τι πραγματικά σημαίνει αυτή η φράση είναι άγνωστο στους περισσότερους. Δυστυχώς η σύγχρονη ιατρική βαδίζει σε τελείως διαφορετικό δρόμο από αυτόν που χάραξε ο Ιπποκράτης με αυτή του την φράση, καθώς αντί να εστιάζει στις αιτίες τις οποίες προκάλεσαν την οποιαδήποτε αρρώστια, προσπαθεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα όταν ήδη ο οργανισμός έχει προσβληθεί.

Στο βιβλίο «Ιπποκράτειος Διατροφή» του Νίκου Λιάπη, θα βρείτε ένα ολοκληρωμένο διατροφικό σύστημα που βασίζεται στις αρχές του μεγάλου Έλληνα γιατρού για την πρόληψη και τη θεραπεία μέσω των τροφών. Στηρίζεται στην κατανάλωση των ζωντανών, πλήρων, ανεπεξέργαστων τροφών όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα βότανα και ορίζει με σαφήνεια το τι δεν πρέπει αλλά και το τι πρέπει να τρώμε.


Την εφαρμογή της έρχεται να κάνει πράξη το βιβλίο «Η Ιπποκράτειος Διατροφή στο Πιάτο» του Νίκου Λιάπη, με 110 συνταγές που θα καλύψουν την καθημερινή μας διατροφή. Περιέχει πλήθος εύκολων και νόστιμων συνταγών με μεγάλη ποικιλία γευμάτων όπως σούπες, κυρίως πιάτα, πίτες, γλυκά, σνακ και ροφήματα.

Η εφαρμογή της Ιπποκράτειου Διατροφής:
  • Καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες που τον φορτώνει ο σύγχρονος τρόπος ζωής.
  • Προστατεύει την υγεία από αυτοάνοσες και φλεγμονώδεις παθήσεις –που έχουν πλέον πάρει διαστάσεις επιδημίας– καταπολεμώντας τις αιτίες τους και όχι μόνο τα συμπτώματα.
  • Αδυνατίζει, οδηγώντας σε γρήγορη, υγιεινή και μόνιμη απώλεια του περιττού βάρους.
  • Βελτιώνει εντυπωσιακά την ποιότητα ζωής, καταπολεμώντας αλλεργίες, πονοκεφάλους, προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος, διαταραχές ύπνου και αρθριτικούς πόνους.
  • Χαρίζει υγεία, ζωντάνια, δύναμη κι ευεξία!
Αγορές Αγορές

Μπορούμε να πούμε σήμερα πως η μακροζωία είναι εφικτή; Ναι μπορούμε! Αλλά κάτω από ποιες προϋποθέσεις;

Βλέπουμε πως οι δυνατότητες της επιστήμης όπως αυτής της ιατρικής ξεπερνούν πλέον τα όρια της φαντασίας. Παρ’ όλα αυτά άνθρωποι που κατοικούν σε μικρά και ξεχασμένα νησιά ξεπερνούν κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής εκείνων που βρίσκονται στις πόλεις, μέσα στον πλούτο, έχοντας πρόσβαση στα τελευταία μέσα της ιατρικής και της τεχνολογίας.

Με τις κατάλληλες διατροφικές συνήθειες, συμπληρώματα ιχνοστοιχείων, αυτογνωσιακές και ενεργειακές πρακτικές μπορούμε να πετύχουμε την πολυπόθητη μακροζωία, όντας υγιείς και πνευματικά ευφυείς.
Μέσα στο βιβλίο «Μακροζωία» της Ρούλας Γκόλιου θα γνωρίσουμε όλα τα διατροφικά -και όχι μόνο- μυστικά, από την ολιγοθερμική δίαιτα και τα πρεβιοτικά, μέχρι τα άλατα Epsom,
τις υπερτροφές, τα τελετουργικά των Δασκάλων της Ανατολής και το Πυθαγόρειο κρέας.


Άραγε αρκεί μια μαγική διατροφή για να χάσεις μόνιμα τα κιλά που σε ταλαιπωρούν;
Γιατί οι δέκα διαφορετικές διατροφικές προσεγγίσεις που έχεις δοκιμάσει δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Μήπως φταίει ο διατροφολόγος ή μήπως η ενδέκατη προσέγγιση θα είναι αυτή που σου ταιριάζει;
Πρέπει να ξέρεις ότι ακόμα και αν ακολουθήσεις τις καλύτερες μεθόδους διατροφής κατά γράμμα, όπως εκείνη της ελλειμματικής νηστείας ή εκείνη της Ιπποκράτειου διατροφής, οι οποίες έχουν τα περισσότερο υποσχόμενα αποτελέσματα, δεν αρκούν από μόνες τους.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι ένας συνδυασμός της διατροφής, της συναισθηματικής σου κατάστασης και της πνευματικής σου αντίληψης. Το πρόβλημα είναι ότι, όταν στοχεύουμε στην αλλαγή για να κερδίσουμε την αποδοχή των άλλων, για να τους ευχαριστήσουμε ή για να σταματήσουμε να ντρεπόμαστε, τότε το αποτέλεσμα έχει μόνο παροδική αξία. Διότι, πίσω από τους σφικτούς μύες, υπήρχε μια ανάγκη που παρέμεινε ανικανοποίητη.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι είτε σταματούν την δίαιτα καθώς δεν έχουν χάσει πέντε κιλά σε έναν μήνα είτε σπάνε την δίαιτα, κάθε τρεις και λίγο, τρώγοντας πίτσες, σνακς και μπέργκερς.

Το «My Diet Coach» του Αντρέα Κωνσταντίνου είναι ένα βιβλίο κινητοποίησης που έχει ως στόχο να βοηθήσει τον αναγνώστη να βάλει ένα τέλος στον φαύλο κύκλο δίαιτας – επαναπρόσληψης βάρους. Μέσα από διαλόγους πραγματικών περιστατικών, παρουσιάζονται οι δυσκολίες, τα προβλήματα και οι αμφιθυμίες των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται χρόνια με τον έλεγχο της διατροφής τους από τη μία, και από την άλλη, οι επιθυμίες, οι ανάγκες και οι δυνατότητές τους.


Το βιβλίο αφήνει στην άκρη την ξύλινη γλώσσα των διατροφικών οδηγιών και διατροφικών σχημάτων και πραγματεύεται την επιτυχία της δίαιτας μέσω της κατανόησης και της αυτο-αποδοχής.

▶ Διάβασε επίσης: Παιδιά σε μεγάλη ηλικία


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;