Διαβατός Ημαθίας

Έτσι εξαπατούν τους ανθρώπους...

Μια φορά κι έναν καιρό, ένας ξένος ήρθε σε ένα χωριό. Ήξερε ότι ζούσαν χιλιάδες πίθηκοι εκεί. Και έτσι πρόσφερε στους χωριάτες 10€ για κάθε μαϊμού που έπιαναν για αυτόν.
Οι χωριάτες δέχτηκαν την προσφορά του ξένου με ενθουσιασμό και αμέσως πήγαν για κυνήγι. Ο Ξένος αγόρασε τα πάντα από αυτούς - εκατοντάδες μαϊμούδες που είχαν πιάσει. Όταν ο αριθμός των πιθήκων μειώθηκε ελαφρώς, οι χωρικοί σταμάτησαν να τους κυνηγούν.
Ο αλλοδαπός λοιπόν σήκωσε την προσφορά του και πρόσφερε στους χωριάτες 20€ για κάθε πίθηκο. Οι χωρικοί πήγαν ξανά για κυνήγι χωρίς δισταγμό.
Ο αριθμός των πιθήκων μειώθηκε κι άλλο και οι άνθρωποι επέστρεψαν ξανά στη γεωργία.
Ο αλλοδαπός λοιπόν αύξησε την προσφορά στα 25€, αλλά με τον καιρό έμειναν πολύ λίγες μαϊμούδες οπότε ήταν σχεδόν αδύνατο να βρεθεί άλλος.


Στη συνέχεια ο αλλοδαπός ανακοίνωσε νέα προσφορά. Πρόσφερε στους χωριάτες 50€ για κάθε πίθηκο! Παράλληλα έπρεπε να ταξιδέψει για δουλειά και έδωσε άδεια στον βοηθό του να ζητά λύτρα από τις μαϊμούδες.

Από τότε που έλειπε το αφεντικό, ένας βοηθός έκανε μια προσφορά στους χωρικούς:
"Κοιτάξτε όλους αυτούς τους πιθήκους σε κλουβιά που μάζεψε το αφεντικό μου. Σας τους πουλάω 35€ και όταν επιστρέψει το αφεντικό στο χωριό, μπορείτε να τους ξαναπουλήσετε σ' αυτόν 50€ το καθένα."


Οι χωρικοί το πήραν σοβαρά και άρχισαν να οργανώνονται. Μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.
Δεν ξαναείδαν τον ξένο ή τον βοηθό του, το μόνο που έμεινε ήταν ένα χωριό γεμάτο μαϊμούδες.

Τώρα ίσως έχετε καλύτερη κατανόηση των ιστοριών για μετοχές, υποθήκες και τράπεζες που αυξάνονται τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να είναι πιο εύκολο για εσάς να καταλάβετε τις ιστορίες για τα αίτια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα σας είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια ιστορία για τις μαϊμούδες.

Δεν ξέρω ποιος είναι ο συγγραφέας της ιστορίας, αλλά ξέρω ποιοι είναι οι πίθηκοι... 


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..