Διαβατός Ημαθίας

Λαδώνουν τα μαλλιά σας; Δείτε μικρά μυστικά για να μην ξαναλαδώσουν!

Σε πολλές περιπτώσεις, τα μαλλιά που λαδώνουν γρήγορα είναι θέμα γονιδίων, ορμονών και πολλών ακόμα παραγόντων πράγμα που σημαίνει ότι –δυστυχώς- δεν περνά από το χέρι μας να βελτιώσουμε σημαντικά την κατάσταση πέρα από το να πούμε το «ναι» στο συχνό λούσιμο και στα ειδικά προϊόντα για μαλλιά που λαδώνουν γρήγορα.


Ωστόσο, λύσεις για διευκολύνουμε λίγο τη ζωή μας υπάρχουν. Η κομμώτρια των διάσημων Meaghan A. Frayne, εξηγεί στο trulybeauty.com τους λόγους που τα μαλλιά μας λαδώνουν γρήγορα αλλά και τρόπους να το αποφύγουμε.

Αιτία είναι οι σμηγματογόνοι αδένες που βρίσκονται μέσα στο δέρμα, κοντά στους θύλακες των τριχών. Σκοπός του σμήγματος είναι να διατηρήσει την τρίχα εύκαμπτη και το δέρμα αδιάβροχο. Η λιπαρότητα των μαλλιών προκύπτει μετά από υπερπαραγωγή σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής και συνήθως η αιτία της είναι… η κληρονομικότητα! Ωστόσο, οι ορμόνες και οι περιβαλλοντικές συνθήκες είναι ικανές να την επιδεινώσουν μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

Χαρίστε ξανά «οξυγόνο» στα μαλλιά σας
Μην λούζεστε συχνά!
Αν και δεν ακούγεται τόσο λογική αυτή η συμβουλή, υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος για τον οποίο είναι καλό να την ακολουθείτε, λέει η Frayne. Όσο περισσότερο λούζετε τα μαλλιά μας τόσο πιο λιπαρά γίνονται. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν αφαιρούμε συνεχώς την λιπαρότητα από το δέρμα αυτό «απορρυθμίζεται» και παράγει ακόμα περισσότερη για να την αναπληρώσει. Αφήστε τουλάχιστον μία μέρα ανάμεσα στα λουσίματα και θα παρατηρήσετε πως τα μαλλιά σας θα λαδώνουν λιγότερο. Υπάρχουν προϊόντα dry shampoo που η εφαρμογή τους θα σας βοηθήσει να παρατείνετε τα ενδιάμεσα λουσίματα.

Μειώστε τα προϊόντα styling που χρησιμοποιείτε
Γενικός κανόνας για τα λιπαρά μαλλιά είναι: «Όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο!». Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε μόνο τα αναγκαία προϊόντα styling για να μην «βαραίνουν» περισσότερο τα μαλλιά σας. Ο αφρός, τα τζελ και η λακ αφήνουν κατάλοιπα που διπλασιάζουν την ποσότητα του σμήγματος, λέει η Frayne.


Μην τα ακουμπάτε συνέχεια
Είτε το κάνετε μηχανικά, είτε επειδή νιώθετε άβολα… όποιος και αν είναι ο λόγος το αποτέλεσμα είναι ένα: Μεταφέρετε λιπαρότητα από τα χέρια στην τρίχα και έτσι καταλήγετε με λαδωμένα μαλλιά γρηγορότερα.
Μην τα χτενίζετε πολύ
Λίγο χτένισμα είναι καλό, το πολύ απλά δίνει λάθος «σήματα» στο δέρμα σας και παράγει περισσότερη λιπαρότητα. Φροντίστε να τα ενυδατώνετε τα σωστά. Τα λιπαρά μαλλιά χρειάζονται και αυτά ενυδάτωση αλλά χρειάζονται ελαφριές υφές, με προσοχή στην εφαρμογή (ποτέ στην ρίζα) και τόσο προϊόν όσο χρειάζεται σύμφωνα με το μήκος. Οτιδήποτε παραπάνω από αυτά τα λαδώνει.

Αλλάζετε συχνά μαξιλαροθήκη
Όπως και το πρόσωπο έτσι και τα μαλλιά αφήνουν τις λιπαρές ουσίες τους πάνω στο μαξιλάρι, οπότε αν κοιμηθείτε με φρεσκολουσμένα μαλλιά θα ξυπνήσετε με δυο φορές πιο λιπαρά.

Και μη ξεχνάτε! Το ταλκ, εξηγεί η Frayne, είναι  δυνατός σύμμαχός μας, αφού μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ακόμα και σε λουσμένα μαλλιά προκειμένου να τα διατηρήσουμε φρέσκα για περισσότερες ημέρες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μια μικρή ποσότητα στις παλάμες των χεριών σου και με κυκλικές κινήσεις να τρίψεις ελαφρά τις τρίχες των μαλλιών σου στις ρίζες τους. Με τον τρόπο αυτά αναστέλλεις την παραγωγή των ελαίων και διατηρείς να μαλλιά σου αέρινα και φρέσκα για περισσότερο καιρό. 


Επαγγελματικές Βαφές για τα Μαλλιά..


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Οι συνεργάτες του site Διαβατός προμηθεύτηκαν σήμερα τα λουλούδια τους από «Τα παιδιά της άνοιξης» ...

Βούλα Πατουλίδου: Ευχαριστίες για τα όσα προσέφερε με την δίμηνη παρουσία του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το θωρηκτό «Γ.Αβέρωφ»