Διαβατός Ημαθίας

Περπάτημα και Υγεία - Πόσο πρέπει να βαδίζετε την ημέρα;

Πόσο πρέπει να περπατάτε;
Αν και τα στοιχεία είναι περιορισμένα για το πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσετε βάρος, οι ειδικοί λένε ότι μπορείτε να κάνετε περίπου 150 έως 300 λεπτά μέτριας έως έντονης έντασης άσκηση την εβδομάδα, δήλωσε η Amanda Paluch, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα κινησιολογίας και Ινστιτούτου. για Εφαρμοσμένες Επιστήμες Ζωής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, Άμχερστ. Αυτό είναι περίπου κατά μέσο όρο 22 λεπτά την ημέρα στο χαμηλό και 45 λεπτά στο υψηλό, είπε ο Paluch. «Και γνωρίζουμε ότι για την απώλεια βάρους και τη διατήρηση του βάρους, πρέπει πραγματικά να φτάσετε σε αυτό το υψηλότερο σημείο», είπε ο Paluch. «Χρειάζεται να ασκούμαστε πιο συχνά σε αυτή τη μέτρια έως έντονη ένταση για να δούμε πραγματικά απώλεια βάρους», πρόσθεσε ο Paluch, αλλά «πραγματικά δεν έχουμε καταλάβει πόσο ισοδυναμεί με βήματα ανά ημέρα».


Βήματα παρακολούθησης
Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα άτομο δεν πρέπει να παρακολουθεί τα βήματά του. «Αυτοί οι τύποι συσκευών μπορούν πραγματικά να μας βοηθήσουν με την παρακολούθηση και τον καθορισμό στόχων», είπε ο Paluch. Το Harvard Health ανέφερε μια ανασκόπηση πρόσφατων μελετών που διαπίστωσαν ότι άτομα που ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα και που είχαν χρόνιες παθήσεις υγείας βοηθήθηκαν στην απώλεια βάρους φορώντας ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης. Στις μελέτες που εξετάστηκαν, οι συμμετέχοντες είχαν εβδομαδιαίους στόχους για βήματα ή λεπτά περπάτημα και ήταν πιο επιτυχημένοι όταν αυτά τα προγράμματα διήρκεσαν τουλάχιστον 12 εβδομάδες.


Αυτά τα 10.000 βήματα
Η ιδέα να κάνετε 10.000 βήματα δεν είναι νέα, αλλά η απόδειξη ότι ο αριθμός λειτουργεί είναι πιο δύσκολη. Ωστόσο, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity διαπίστωσε ότι η λήψη 10.000 βημάτων την ημέρα, με περίπου 3.500 από αυτά να είναι μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα για τουλάχιστον 10 λεπτά τη φορά, βρέθηκε ότι σχετίζεται με αυξημένη απώλεια βάρους σε μια συμπεριφορική παρέμβαση. που περιελάμβανε μια δίαιτα περιορισμένων θερμίδων.

Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό JAMA Internal Medicine, διαπίστωσε ότι για κάθε 2.000 βήματα που καταγράφει ένας συμμετέχων στη μελέτη, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου μειώθηκε μεταξύ 8% και 11%, έως και 10.000 βήματα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι τα 9.800 βήματα την ημέρα έδειξαν το μεγαλύτερο όφελος. Και μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Medicine, διαπίστωσε ότι το περπάτημα 10.000 βημάτων την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο για άνοια, καρδιακές παθήσεις και καρκίνο.


Περισσότερο περπάτημα ή τρέξιμο ισοδυναμεί με περισσότερες θερμίδες που καίγονται, δήλωσε σχετικά με τη μελέτη όταν δημοσιεύτηκε ο Δρ Chip Lavie, ιατρικός διευθυντής καρδιακής αποκατάστασης και πρόληψης στο John Ochsner Heart and Vascular Institute στη Νέα Ορλεάνη. «Γενικά, λέμε ότι καίγονται 100 θερμίδες ανά μίλι περπάτημα ή τρέξιμο», σημείωσε η Lavie.

Ξεκινήστε να περπατάτε για να χάσετε βάρος
Μην αποθαρρύνεστε εάν έχετε μόνο μέτρια απώλεια βάρους. Ακόμα κι αυτό μπορεί να έχει μεγάλα οφέλη. Η απώλεια μόλις 5% έως 10% του συνολικού βάρους μπορεί να βελτιώσει την αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο και τη χοληστερόλη του αίματος, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Το περπάτημα μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, υψηλής αρτηριακής πίεσης και κατάθλιψης, σύμφωνα με την κλινική Mayo, η οποία λέει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί περπατούν περίπου 3.000 έως 4.000 βήματα την ημέρα. Υπολογίστε πόσο περπατάτε και, στη συνέχεια, προσθέστε 1.000 επιπλέον βήματα κάθε δύο εβδομάδες, προτείνει η Mayo Clinic, βγάζοντας βόλτα τον σκύλο, πεζοπορώντας μαζί ως οικογένεια ή παρκάροντας πιο μακριά από τον προορισμό σας.
Ρύθμιση του ρυθμού
Ο βηματισμός μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά. “Γνωρίζουμε ότι η ένταση τείνει να έχει σημασία για την απώλεια βάρους. Έτσι, όταν περπατάμε πιο γρήγορο, αυτό είναι που νιώθουμε πραγματικά σίγουροι ότι αν το κάνετε αρκετά αυτό θα μπορούσε να υποστηρίξει την απώλεια βάρους”, είπε ο Paluch. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε σύντομες διαλείπουσες περιόδους ή σε πιο οργανωμένες προπονήσεις.

Μπορεί για ένα συγκεκριμένο άτομο ο στόχος να μην είναι τα βήματα αλλά τα λεπτά σωματικής δραστηριότητας. Ή μπορεί να είναι να μετράνε τα μίλια την ημέρα και να γνωρίζουν πόσα πετυχαίνουν με γρήγορο ρυθμό. Ακόμη και με έντονη άσκηση, στις περισσότερες περιπτώσεις, η διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους, σημείωσε ο Paluch.

«Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να προσφέρει πολλές πρόσθετες βελτιώσεις σε άλλους παράγοντες υγείας, αλλά χωρίς κανένα διατροφικό πρόγραμμα, είναι πολύ δύσκολο να χάσεις βάρος», είπε ο Paluch. “Πραγματικά πάνε χέρι-χέρι όταν σκεφτόμαστε την απώλεια βάρους. Είναι ο συνδυασμός του να είσαι δραστήριος και να ακολουθείς μια δομημένη δίαιτα.”



Ενδιαφέρον:

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ