Διαβατός Ημαθίας

Καρναβάλι 2023: Στο 100% πληρότητα οι προορισμοί με εορταστικές εκδηλώσεις!

Όπως τονίζει ο κ.Τάσιος, η εικόνα στους μεγάλους καρναβαλικούς προορισμούς είναι εξαιρετική, καθώς η πληρότητα σε αυτούς φτάνει και το 100%. Την ίδια στιγμή θετική είναι η εικόνα και σε μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την Θεσσαλονίκη, η οποία αν και δεν έχει μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις, εμφανίζει πληρότητα ικανοποιητική σε αφίξεις στα ξενοδοχεία.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές των τουριστικών πακέτων ο κ. Τάσιος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνει ότι αυτές μπορεί να είναι αυξημένες κατά 10%, ωστόσο δεν έχουν αποτρέψει τους Έλληνες επισκέπτες να κλείσουν μαζικά σε ξενοδοχεία το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όπως αυτό καταδεικνύεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία των κρατήσεων.

⏩ Δες μοναδικές προσφορές για Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας έως και -70% σε όλη την Ελλάδα.

Αναφορικά με τα στοιχεία που παρουσιάζει η ΠΟΞ, σημειώνεται ότι οι κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (25 – 27 Φεβρουαρίου) σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς όπως άλλωστε τονίζεται, εξελίσσεται ικανοποιητικά, ενώ σε αστικά κέντρα όπως είναι η Πάτρα όπου χτυπά η «καρδιά» του Καρναβαλιού, οι προκρατήσεις που έχουν αρχίσει από τον περασμένο Νοέμβριο γέμισαν ήδη τα ξενοδοχεία της πόλης και πλέον η ζήτηση μεταφέρεται περιφερειακά, από το Αίγιο μέχρι την Κάτω Αχαΐα.


Υψηλές πληρότητες καταγράφουν όλοι οι προορισμοί που σχεδιάζουν αποκριάτικες εκδηλώσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το Σαββατοκύριακο (18-19 Φεβρουαρίου) η κίνηση θα είναι αυξημένη, με την προϋπόθεση ότι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, θα είναι ιδανικές για αποδράσεις.
Μετά την Καθαρά Δευτέρα η πληρότητα των ξενοδοχείων δεν ξεπερνά το 50% κατά μέσο όρο.


«Πεσμένη» εξακολουθεί να είναι η κίνηση τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα που ακολουθούν το εορταστικό τριήμερο, με τον ρυθμό των κρατήσεων να παραμένει υποτονικός και με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στο υψηλό λειτουργικό κόστος. Μετά την Καθαρά Δευτέρα και μέχρι την 25η Μαρτίου, η πληρότητα των ξενοδοχείων δεν ξεπερνά το 50% κατά μέσο όρο, τόσο στις επαρχιακές πόλεις, όσο και στον ορεινό όγκο.
Στις περισσότερες περιπτώσεις οι προκρατήσεις για την Καθαρά Δευτέρα περιλαμβάνουν δύο διανυκτερεύσεις. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι πληρότητες αναμένεται να κυμανθούν από 80% έως και 100% στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, στα Ιωάννινα, τη Δράμα, τα Καλάβρυτα, το Ρέθυμνο, τα Λουτρά Πόζαρ, την Κορινθία, τη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα την Κοζάνη κ.α. Παρόμοια είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη όπου η κίνηση προβλέπεται αυξημένη για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα. Στην περιοχή της Θράκης (Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη) οι κρατήσεις για το τριήμερο κυμαίνονται σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα, αν και τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν ορισμένες ακυρώσεις Τούρκων λόγω του φονικού σεισμού που έπληξε τη γειτονική χώρα.


Στην παρέμβαση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΞ σημειώνει ότι το επόμενο σημαντικό τριήμερο για τους ορεινούς προορισμούς της χώρας είναι αυτό της 25ης Μαρτίου. Μάλιστα εκφράζει την αγωνία του για το πως θα εξελίσσονται οι αφίξεις των επισκεπτών στις ενδιάμεσες ημερομηνίες, καθώς όπως υπενθυμίζει το ενεργειακό κόστος ψαλιδίζει όποιο όφελος προκύπτει.


Σετ 3 Βαλίτσες AMBER Ανθρακί AM1001 


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Αγρίνιο: Ποινή κάθειρξης 27 ετών στον 50χρονο ιερέα που ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια...

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Επίδομα Παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι