Διαβατός Ημαθίας

Ποια διατροφή είναι η καλύτερη για τα παιδιά μας;

Σε όλες μας τις αγορές βασικός παράγοντας επιλογής ενός προϊόντος είναι συνήθως η τιμή. Στο χώρο των οργανικών προϊόντων πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε πως το κόστος ενός καλαθιού οργανικών/βιολογικών τροφίμων για μια οικογένεια είναι μεγαλύτερο από αυτό ενός με συμβατικά προϊόντα. Όταν συνειδητοποιήσουμε όμως τα οφέλη που έχουν τα οργανικά προϊόντα για μας και τα παιδιά μας, το κόστος μοιάζει (και είναι…) ασήμαντο…
Η αλήθεια είναι πως η επιλογή πιστοποιημένων οργανικών τροφίμων είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά μας.  

Διαλέγουμε οργανικά διότι ξέρουμε πως με μια οργανική διατροφή τα παιδιά μας απορροφούν στους οργανισμούς τους πολύ λιγότερα επικίνδυνα φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα. Πολλά από τα χημικά που χρησιμοποιούνται στις συμβατικές καλλιέργειες φαίνεται πως είναι καρκινογόνα ή διαταράσσουν την ισορροπία των ορμονών, μιμούμενες την τεστοστερόνη ή τα οιστρογόνα. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων έχει προειδοποιήσει πολλές φορές για την έκθεση των παιδιών στα εντομοκτόνα υποστηρίζοντας πως η τοξική τους φύση αφήνει το ίχνος της βαθιά μέσα στον οργανισμό και επηρεάζει αρνητικά την υγεία για πολλά χρόνια μετά τη κατανάλωση.

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ κλικ εδώ!

Παρόλο που δε μπορούμε να ελαττώσουμε σημαντικά την έκθεση των παιδιών μας σε τοξίνες στο περιβάλλον, έχουμε λόγο στο τι τρώνε. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να μειώσουμε την απορρόφηση χημικών στο σώμα τους είναι η επιλογή μιας οργανικής δίαιτας.


Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα καταναλώνουν και περισσότερες ωφέλιμες ουσίες. Μια πρόσφατη έρευνα της Organic Valley που συγκρίνει οργανικά και μη οργανικά γαλακτοκομικά προϊόντα μας δείχνει πως η συγκέντρωση ωμέγα-3 και άλλων αμινοξέων είναι πολύ μεγαλύτερη στα οργανικά.

 Για τα Προϊόντα μας Χωρίς Γλουτένη κλικ Εδώ

Η οργανική διατροφή είναι η πιο υγιεινή επιλογή για όλους αλλά ειδικά για τα μικρά παιδιά. Το ανοσοποιητικό σύστημα τους δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως και έτσι είναι πιο ευάλωτα στα χημικά.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το έμβρυο είναι ευάλωτο σε όλες τις τοξίνες που καταναλώνει η μητέρα του. Τρεις τουλάχιστον έρευνες σε αμερικανικά πανεπιστήμια παρακολούθησαν γυναίκες που ήρθαν σε επαφή με φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα όσο ήταν έγκυες και τα αποτελέσματα έδειξαν πως όταν τα παιδιά φθάνανε τα 8 τους χρόνια οι δείκτες IQ τους ήταν κατώτεροι από ότι άλλων παιδιών.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ