Διαβατός Ημαθίας

Χρωματολόγιο Χειμώνα: Ιδέες διακόσμησης για όλο το σπίτι!

Ο χειμώνας φέρνει στο νου κρύες εικόνες, χιονισμένα τοπία και τον ουρανό στις πιο μουντές του αποχρώσεις, που ανάλογα με τον τρόπο που θα δύσει ο ήλιος μπορούν να δημιουργήσουν απαλές ροζ αποχρώσεις και να φτιάξουν μια μαγική ατμόσφαιρα. Ο χειμώνας μας κάνει να θέλουμε να κάτσουμε χουχουλιασμένοι στη ζεστασιά του σπιτιού μας και να απολαύσουμε το θέαμα.
Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε ιδέες για να μεταφέρετε αυτή την αίσθηση σε κάθε χώρο του σπιτιού σας συνδυάζοντας τις πιο χειμερινές αποχρώσεις με τις πιο ζεστές και χουχουλιάρικες υφές στη διακόσμησή σας.


Σαλόνι
Οι αφράτες και απαλές ζεστές υφές ταιριάζουν εκπληκτικά στο σαλόνι, πόσο μάλλον αν καταφέρετε να τις συνδυάσετε στην χρωματική παλέτα που αναφέραμε. Οι ψυχρές αποχρώσεις του μπλε δημιουργούν την ανάγκη για χουχούλιασμα. Ο συνδυασμός τους με γλυκές αποχρώσεις του ροζ και του μπεζ σε με την προσθήκη υφών όπως γούνα, fleece και βελούρ χαρίζουν την απόλυτη ατμόσφαιρα για το χειμώνα στο σπίτι.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να συνδυάσετε όσα αναφέραμε. Μια ιδέα είναι να επιλέξετε ένα ριχτάρι σε χειμερινούς μπλε, γαλάζιους ή πετρόλ τόνους και να το ταιριάξετε με διακοσμητικά μαξιλάρια σε ίδιες αποχρώσεις που θα συνδυάσετε μοναδικά με ροζ και και λευκά σε απαλές υφές. 

Μια άλλη επιλογή είναι να στρώσετε το αγαπημένο, διαχρονικό γκρι ριχτάρι σας και να απλώσετε πάνω μια γούνινη, βελουτέ ή fleece κουβέρτα καναπέ σε μπλε απόχρωση που θα συνδυάσετε, και σε αυτή την περίπτωση, με αντίστοιχα χρώματα σε μαξιλάρια, τοποθετώντας ενδιάμεσα και μερικά ροζ και απαλά γκρι για να δημιουργήσετε ένταση και ζωντάνια.

Επιλέξτε το δωμάτιο που σας ενδιαφέρει!

Επιλέξτε μια κουρτίνα χαμηλής σκίασης σε μπλε απόχρωση για να ενισχύσετε τον φωτισμό του δωματίου τους χειμερινούς μήνες που μειώνεται. Αν πάλι θέλετε να μειώσετε το φωτισμό ή να αποφύγετε αδιάκριτα βλέμματα, μπορείτε να επιλέξετε μια βελουτέ κουρτίνα υψηλής σκίασης, που δεν θα αφήσει τίποτα από τα 2 να εισχωρήσει εύκολα στο σαλόνι σας..

Αφού βρισκόμαστε στο σαλόνι και στην πιο κρύα εποχή του χρόνου δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε τα χαλιά. Οι επιλογές στα χαλιά του Spitishop είναι πάρα πολλές και σε πολλές διαφορετικές ποιότητες και υφές, όμως σε αυτή την περίπτωση η πρόταση μας είναι τα γούνινα. Οι αποχρώσεις που θα συνδυάζαμε στο moodboard του χειμώνα είναι το γκρι, το βαθύ μπλε και το μουντό ροζ. Απλά σκεφτείτε πόσο όμορφα και αρμονικά θα δένει με τη διακόσμηση του καναπέ!
Για να ολοκληρώσετε το σκηνικό, θα χρειαστείτε μερικές μαξιλάρες δαπέδου που θα “ζεστάνουν” ακόμη περισσότερο το πάτωμα, δημιουργώντας επιπλέον θέσεις για τις βραδιές που θα μαζεύεστε με την οικογένεια ή τους φίλους.

Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν τζάκι στο σπίτι, εκμεταλλευτείτε το, τοποθετώντας 1-2 σκαμπό κοντά του για να απολαμβάνετε τη φωτιά πίνοντας το αγαπημένο σας ρόφημα!
Ως τελική πινελιά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τη ζεστασιά της φλόγας ενός αναμμένου κεριού πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού. Επιλέξτε ένα χειμερινό αρωματικό κερί και απολαύστε τη χαλάρωση στο γούνινο, χειμερινό σκηνικό που δημιουργήσατε στο σαλόνι σας.
Υπνοδωμάτιο
Ποια λέξη σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε χειμώνας και υπνοδωμάτιο; Εμάς μια: κουβερτοπάπλωμα. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ήδη το απόλυτο σκέπασμα του χειμώνα στο κρεβάτι σας, η ώρα έφτασε! Οι 2 όψεις των κουβερτοπαπλωμάτων (μια απαλό βελούρ και μια απίστευτα αφράτη sherpa) θα σας χαρίσουν τον πιο ζεστό ύπνο και τα πιο γλυκά όνειρα. Φυσικά, οι αποχρώσεις και τα σχέδια είναι πολλά! Όμως για να το πλαισιώσετε στο χρωματολόγιο του χειμώνα, εμείς θα προτείναμε να διαλέξετε μια μπλε απόχρωση. Η πρότασή μας και εδώ είναι προσθέσετε γούνινα ή βελουτέ διακοσμητικά μαξιλαράκια που θα σας κάνουν να θέλετε να χωθείτε στο ζεστό κρεβάτι σας και να μην σηκωθείτε για κανέναν λόγο!

Για όσους προτιμούν τις κλασικές υφές στα σκεπάσματα του κρεβατιού, οι επιλογές είναι επίσης πολλές στα χρώματα του χειμώνα. Στο Spitishop θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε σχέδια για σεντόνια, παπλωματοθήκες και παπλώματα για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο δικό σας υπνοδωμάτιο και θα το διακοσμήσει καλύτερα! Για να σπάσετε τη μονοχρωμία και να γλυκάνετε το τοπίο μπορείτε να επιλέξετε μια βελουτέ κουβέρτα σε ροζ ή μπεζ απόχρωση, που θα στρώσετε ανομοιόμορφα πάνω από το πάπλωμά σας και θα “προσθέτει” επιπλέον βαθμούς στη θερμοκρασία του κρεβατιού! 

Για να κάνετε ακόμη πιο χειμερινή και χουχουλιάρικη την ατμόσφαιρα μπορείτε να στρώσετε χαλιά-διαδρόμους γύρω από το κρεβάτι (αν το επιτρέπει ο χώρος) και να αλλάξετε τις κουρτίνες βάσει της χρωματικής παλέτας που έχετε επιλέξει.

Μπάνιο
Κάθε εποχή θέλει την ανανέωση της στους χώρους του σπιτιού για να νιώθουμε πιο άνετα και οικεία με την ατμόσφαιρα της. Το μπάνιο είναι ένας από τους χώρους που μπορούν να αλλάξουν διάθεση στο λεπτό, αλλάζοντας απλώς ένα σετ πετσέτες ή το μπουρνούζι που κρέμεται δίπλα στο ντους.

Συνδυάστε πετσέτες στις αποχρώσεις από το χρωματολόγιο του χειμώνα, αλλάξτε το πατάκι του μπάνιου σας σε μια μπλε απόχρωση, κρεμάστε το μπουρνούζι για εκείνη ή εκείνον σε τόνους που συμπληρώνουν την παλέτα και δημιουργήστε ένα εντυπωσιακά χαλαρωτικό αποτέλεσμα στο μπάνιο σας.

Κουζίνα
Στην κουζίνα μπορείτε να στρώσετε είτε ένα έντονο μπλε τραπεζομάντηλο, με σχέδια ή χωρίς, ανάλογα με το πόσο ζωηρό θέλετε το χώρο. Η δική μας πρόταση όμως, είναι μια έντονη μπλε τραβέρσα που θα συνδυάσετε με ροζ σουπλά.

Φυσικά, στο χώρο της κουζίνας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρώματα του χειμώνα και σε άλλα είδη όπως οι πετσέτες κουζίνας ή η ποδιά σας.

Τέλος, το απαραίτητο στοιχείο στο τραπέζι της κουζίνας είναι ένα γεμάτο καλάθι με πορτοκάλια στο κέντρο του τραπεζιού, που δεν ταιριάζει χρωματικά στο χρωματολόγιο που αναφέραμε, αλλά θα κάνει την αντίθεση που χρειάζεται για να σας υπενθυμίζει να φτιάχνετε το χυμό σας κάθε πρωί και να παίρνετε τις βιταμίνες που σας είναι απαραίτητες για ένα γερό ανοσοποιητικό.

Ελπίζουμε να σας δώσαμε αρκετές ιδέες για να εντάξετε τα χρώματα του χειμώνα στη διακόσμηση κάθε δωματίου του σπιτιού σας...



🏠 ΧΟΡΗΓΟΣ ..
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!