Διαβατός Ημαθίας

Μια ζουμερή υγεία στο κουτάλι μας!

Οι σούπες όσο και αν δεν τους φαίνεται είναι απ’τα πιο θρεπτικά πιάτα. Κατάλληλη για περιόδους αποτοξίνωσης, η σούπα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας με λίγα μόνο λιπαρά. Στην παρασκευή της χρησιμοποιούμε
ελαιόλαδο και όχι βούτυρο ή κρέμα γάλακτος, έτσι ώστε να αποφύγουμε τα κακά λιπαρά.

🎄 Μια σύνθεση με αγνά Ελληνικά βότανα και γλυκούς καρπούς είναι σίγουρο πως θα φέρει χαρμόσυνη νότα και θα εντυπωσιάσει τους αγαπημένους σας.
Επίσης, οι σούπες έχουν την ιδιότητα να μας «φουσκώνουν», οπότε αποτελούν καλή λύση για να νιώθουμε χορτάτοι σε περιόδους δίαιτας. Ακόμη, ενυδατώνουν τον οργανισμό και βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών, καθώς και στην υπέρταση. Αποφεύγουμε τις σούπες του εμπορίου επειδή περιέχουν μεγάλη ποσότητα αλατιού!

Η μεγάλη διατροφική αξία της σούπας οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι τροφές που μαγειρεύονται μέσα στο νερό, όπως το κρέας, το κοτόπουλο, τα λαχανικά κτλ. μεταφέρουν αναλλοίωτα τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τα μέταλλα στο ζωμό, κατ’ επέκταση λοιπόν και στη σούπα.

Υπάρχουν σούπες για όλα τα γούστα και για κάθε διατροφική ανάγκη. Σούπες για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος όπως η κοτόσουπα ή πλούσιες σε βιταμίνη C όπως η κρεμμυδόσουπα.

Σούπες για περιόδους αποτοξίνωσης, κυρίως λαχανικών. Αποτοξίνωση σημαίνει ότι αφαιρούμε κυρίως τις ζωικές τροφές και τα λιπαρά απ’ το διαιτολόγιό μας και προσθέτουμε σε αυτό περισσότερα φρούτα, λαχανικά και καρπούς. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε πρασόσουπα , κολοκυθόσουπα και μανιταρόσουπα.

Αν θέλετε μία θρεπτική σούπα κυρίως για παιδιά ή ηλικιωμένους δοκιμάστε σούπες με βάση τον τραχανά.

Εναλλακτικά, δοκιμάστε σούπες με βάση τα όσπρια, πλούσιες σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, κατάλληλες και για περιόδους αποτοξίνωσης.

Αν δεν τα πηγαίνετε πολύ καλά με τη μαγειρική ή είστε όλη μέρα έξω και ψάχνετε για ένα υγιεινό lunch break μπορείτε να το βρείτε στο κατάστημα Yoleni’s Flagship Store στο Κολωνάκι. Οι Food Sherlocks προτείνουν βελουτέ λαχανικών με γιαούρτι, παντζάρι με γιαούρτι και καροτόσουπα για να προσέχετε τη σιλουέτα σας ακόμη και όταν τρώτε έξω! 

Νάσια Πασχαλέρη των Food Sherlocks 
👌Εδώ θα βρείτε παραδοσιακά προϊόντα!

ΧΟΡΗΓΟΣ ..

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...