Διαβατός Ημαθίας

Μέλι… το ελληνικό "Υπερόπλο" για τον οργανισμό!

Για το «Νέκταρ των Θεών», όπως χαρακτηριζόταν το μέλι στην αρχαιότητα, υπάρχει πληθώρα αναφορών που μαρτυρούν τη σπουδαιότητα του ως τρόφιμο αλλά και ως θεραπευτικό μέσον.

«Αν ένας τρόπος είναι καλύτερος από έναν άλλο, τότε σίγουρα είναι ο τρόπος της φύσης.» Αριστοτέλης

Οι Ινδοί και οι Αιγύπτιοι συνήθιζαν να προσφέρουν στους θεούς τους κηρήθρες με μέλι , ως ένδειξη της αφοσίωσης τους σε αυτούς. Το ίδιο φυσικά συνέβαινε και στον Ελλαδικό χώρο, καθώς το μέλι  κατείχε κυρίαρχη θέση στις λατρευτικές τελετές των Θεών, ως μέσο εξευμενισμού.

Ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε παρασκευάσματα με μέλι  όπως το μελίκρητον και το οξύμελι, προς ανακούφιση από οξέα νοσήματα. Οι πρακτικές αυτές συνεχίζουν και στις μέρες μας, αφού είναι πλέον αποδεδειγμένες επιστημονικά οι αντιμικροβιακές, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μελιού.

🐝 Προτείνουμε: Μελοποιείον Φυλλαδιτάκη

Ωστόσο δεν είναι όλα τα είδη μελιού τα ίδια. Αν και θεωρείται μια από τις ελάχιστες τροφές που δύσκολα νοθεύεται, η πλειονότητα των εισαγόμενων μελιών είναι προϊόντα προχωρημένης επεξεργασίας που έχουν υποστεί αφαίρεση γύρης, αλλαγή χρώματος και ζέσταμα, χάριν εμφάνισης και διατήρησης της ρευστής μορφής τους. Αυτό συμβαίνει διότι στο μυαλό του απλού καταναλωτή το μέλι  έχει ένα συγκεκριμένο χρώμα και υφή, που όμως δεν ανταποκρίνεται σε πολλές περιπτώσεις στην πραγματικότητα.

Το μέλι , ανάλογα την ποικιλία, την προέλευση, τη συγκέντρωση γλυκόζης κλπ μπορεί να ποικίλει από ανοιχτόχρωμο και αρωματικό, μέχρι σκουρόχρωμο με μεγαλύτερη συγκέντρωση ιχνοστοιχείων και μετάλλων. Η κρυστάλλωση του μελιού σε καμία περίπτωση δεν υπονομεύει τη βιολογική ή θρεπτική του αξία, αφού αποτελεί φυσικό φαινόμενο και έχει να κάνει με τη χημική του σύνθεση.

Σε κάθε περίπτωση, το διεθνώς αναγνωρισμένο ελληνικό μέλι ξεχωρίζει λόγω της αδιαμφισβήτητης ποιότητας του. Το ευνοϊκό έδαφος και κλίμα της Μεσογείου είναι οι βασικοί παράγοντες που καθιστούν το ελληνικό, αγνό μέλι  μια εξαιρετική υπερτροφή με πολυάριθμες ευεργετικές ιδιότητες. 

Απολαύστε το! 

| ΧΟΡΗΓΟΣ ..



Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Χριστούγεννα: Στολίζεις το δέντρο και το σπίτι; Πάρε ιδέες!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ