Διαβατός Ημαθίας

Γιατί αργεί το Smartphone να φορτίσει;

Είσαι έτοιμος να φύγεις από το σπίτι και συνειδητοποιείς ότι ξέχασες να φορτίσεις το smartphone σου, κάτι που θα πάρει αρκετή ώρα. Μην αγχώνεσαι! Μάθε τις αιτίες που αυτό γίνεται και αντιμετώπισέ τις.
Κακά τα ψέματα, το smartphone έχει γίνει η… επέκταση του χεριού σου! Λογικό άλλωστε, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνδέεται άμεσα με τη χρήση του.

Όμως κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που η φόρτιση του διαρκεί περισσότερο απ’ όσο θα ήθελες. Γιατί γίνεται αυτό;

1 Φθαρμένος φορτιστής

Πότε έλεγξες τελευταία φορά την «κατάσταση» του φορτιστή σου; Είναι πολύ σημαντικό, το καλώδιο USB να μην είναι ταλαιπωρημένο, τσακισμένο ή κομμένο γιατί η ένταση ρεύματος δεν δίνεται στο μέγιστο βαθμό. Φυσικά, ένα ελαττωματικό καλώδιο μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με ένα άλλο καινούριο, ή με ένα μεταχειρισμένο χωρίς φθορές… και το πρόβλημα λύθηκε! Αν πάλι, δεν θες να αγοράσεις νέο, τσέκαρε τις υπόλοιπες συσκευές σου. Το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιούν ένα!

2 «Γήρανση» μπαταρίας

Η παλαιότητα της μπαταρίας, ίσως να αποτελεί αιτία που το κινητό σου φορτίζει πολύ αργά. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χαλάνε με το πέρασμα του χρόνου ή μπορεί να «φουσκώσουν» από διάφορους παράγοντες και να αργούν να φορτίσουν. Επομένως, όταν το ποσοστό της φόρτισης και η δυνατότητα παροχής ενέργειας μειώνεται, τότε η μπαταρία σου… πλησιάζει στο τέλος της!

3 Χρήση αδύναμης πηγής ενέργειας

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς τον υπολογιστή για να φορτίσεις την συσκευή σου, τότε η φόρτιση πραγματοποιείται σε αργούς ρυθμούς. Γι’ αυτό, για καλύτερα και άμεσα αποτελέσματα, φόρτισε το κινητό σου σε πρίζα!

4 «Κατεστραμμένη» θύρα

Λόγω της καθημερινής χρήσης, η θύρα φόρτισης USB μπορεί να παρουσιάσει ορισμένα προβλήματα. Ρίξε μία πρώτη ματιά, εάν έχει στραβώσει κάτι ή εάν υπάρχουν σημάδια σκουριάς. Ύστερα, χρησιμοποίησε μεγεθυντικό φακό για το εσωτερικό της θύρας, μήπως ανακαλύψεις ίχνη φθοράς ή κάτι που να εμποδίζει τη σωστή επαφή με το φορτιστή. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές, που χρειάζονται έναν απλό καθαρισμό!

5 Άσε την πλοήγηση, για αργότερα

Χρησιμοποιείς αδιάκοπα τα social media, ακόμα κι όταν το κινητό σου προσπαθεί να ανακτήσει και πάλι τις «δυνάμεις» του; Δικαιολογημένα, λοιπόν, η φόρτιση να καθυστερεί, αφού τέτοιου είδους εφαρμογές «καταβροχθίζουν» την μπαταρία του.

Tip: Κάνε ένα break και απενεργοποίησε το Wi-Fi ή τα MB από τη συσκευή. Και για ακόμα καλύτερες επιδόσεις, δεν ενεργοποιείς την «λειτουργία πτήσης»;!

6 Εφαρμογές στο παρασκήνιο

Κάποιες εφαρμογές που «τρέχουν» στο background του λογισμικού του τηλεφώνου αδειάζουν την μπαταρία, ενώ ταυτόχρονα προκαλούν αργή φόρτιση. Τόσο τα iPhone όσο και τα Android Smartphones διαθέτουν εργαλεία στις ρυθμίσεις, που σου επιτρέπουν να δεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και να τις αφαιρέσεις.

Θυμήσου ότι… «διώχνοντας» εφαρμογές από το background, Θα διαπιστώσεις βελτίωση στις επιδόσεις της μπαταρίας, αλλά και στη συνολική απόδοση του Smartphone σου!

7 Φορτιστής αμφίβολης ποιότητας

Ένας ακόμη λόγος αργής φόρτισης του κινητού, ενδέχεται να αποτελεί η χρήση μη αξιόπιστου φορτιστή. Είναι σημαντικό λοιπόν να επιλέγεις ΠΑΝΤΑ πιστοποιημένα αξεσουάρ φόρτισης με εγνωσμένη αξία, ώστε να είσαι σίγουρος για την απόδοσή τους. Αφενός, εξασφαλίζουν ταχύτερη φόρτιση της συσκευής και αφετέρου, είναι κατασκευασμένοι με τα πιο υψηλά standards ποιότητας.

8 Βραχυκυκλωμένη πλακέτα

Ένα βραχυκύκλωμα στην πλακέτα των κινητών δημιουργεί στα Smartphones εσωτερική κατανάλωση από διαρροή ρεύματος. Έτσι, το τηλέφωνο, όχι μόνο φορτίζει αργά, αλλά και η μπαταρία αδειάζει γρήγορα.

Τα βραχυκυκλώματα στην πλακέτα των Smartphones μπορεί να προκληθούν από:
  • Υγρασία
  • Πτώση συσκευής
  • Ελαττωματική κατασκευή
  • Υπερθέρμανση υλικών την πλακέτας
  • Παλιά συσκευή με πολύωρη χρήση εργασίας
  • Υπέρταση κατά την διάρκεια της φόρτισης 
|Π|


|  Adidas Galaxy 6 WΓυναικεία / Παπούτσια / Running


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί κάνουμε τούρτα με κεράκια στα γενέθλια μας;

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Ιδέες για ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ για τον χώρο της ΚΟΥΖΙΝΑΣ..