Διαβατός Ημαθίας

Τι πρέπει να προσέξετε στο αυτοκίνητo σας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή..Κανονικά ο μέσος όρος ηλικίας ενός αυτοκινήτου προτού το πετάξουμε είναι περίπου 12 έτη, αλλά ο μέσος όρος ηλικίας ενός αυτοκινήτου στο δρόμο είναι λίγο περισσότερο από οκτώ. Επίσης, εξαρτάται κι από το αυτοκίνητο που οδηγείτε. Αλλά μην ανησυχείτε. Υπάρχουν απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, όπως να φυλάξετε το αυτοκίνητό σας σε γκαράζ, για να διαρκέσει περισσότερο η χρήση του.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε..

Εάν δεν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, η μπαταρία θα χάσει τη φόρτιση της και θα σταματήσει να λειτουργεί.

Εάν διατηρείτε το αυτοκίνητό σας σε γκαράζ για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστείτε οπωσδήποτε έναν φορτιστή εκκίνησης, διότι η δύναμη της μπαταρίας θα έχει "πέσει". Για να διατηρήσετε τις μπαταρίες φορτισμένες θα πρέπει να έχετε έναν φορτιστή για μπαταρίες πάντα σε ετοιμότητα.
Όταν ξεκινάτε ένα αυτοκίνητο του οποίου η μπαταρία είναι νεκρή, φθείρονται μαζί και η μπαταρία και το σύστημα διαχείρισης εκκίνησης (μίζα) του κινητήρα. Ίσως γίνει ζημιά και σ' άλλα σημαντικά ηλεκτρικά στοιχεία όπως ασφάλειες..., μπορεί να καούν.

Δεν έχετε φορτιστή, θα πρέπει να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας τουλάχιστον μία φορά τον μήνα στον ηλεκτρολόγο για μια επίβλεψει της μπαταρίας και ιδιαίτερα πιο συχνά τον χειμώνα.

Τακτική αντικατάσταση φίλτρου (λαδιού-αέρα)
Το φίλτρο λαδιού και το φίλτρο αέρα στο αυτοκίνητό σας πρέπει να αλλάζουν συχνά γιατί βουλώνουν με την πάροδο του χρόνου.
(βλ.Τι γράφει ο κατασκευαστείς του αυτοκινήτου)

Πρέπει και τα δύο να αλλάξουν ως μέρος της τακτικής συντήρησης του αυτοκινήτου, είναι αρκετά εύκολο να γίνουν οι αλλαγές και των δύο, οπότε ίσως μπορέσετε να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας τη δουλειά μόνοι σας.

Καθαρίστε επίσης το φίλτρο αέρα, μπορείτε τουλάχιστον μία φορά να το κάνετε, θα διαρκέσει λίγο περισσότερο. Το εγχειρίδιο κατόχου σας θα σας πει πώς να καθαρίσετε και να αντικαταστήσετε το φίλτρο. Χρησιμοποιείτε μόνο γνήσια ανταλλακτικά. Η χρήση φθηνών φίλτρων χαμηλής ποιότητας μπορεί να βλάψει τον κινητήρα μακροπρόθεσμα.


Οδηγήστε με Προσοχή και αλλάξτε τα Ελαστικά σας
Θα πρέπει πάντα να οδηγείτε με «ευλαβική προσοχή». Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα χειριστήρια του αυτοκινήτου σας και σαφώς να γνωρίζετε πώς λειτουργούν.

Κάνοντας σωστό χειρισμό και τα προβλεπόμενα σέρβις πάντα στην ώρα τους, το αυτοκίνητο σας θα διαρκέσει περισσότερο.
Προσέξτε , το αυτοκίνητο θέλει και να "αναπνεύσει" λίγο, αν δεν ανεβάσετε ποτέ τις στροφές του κινητήρα σας ή όπως λέμε να το ξεκαπνίσετε, μπορεί να συσσωρευτούν εναποθέσεις άνθρακα και να φράξουν την είσοδο και την έξοδο, στις βαλβίδες και σ' άλλα εξαρτήματα, μειώνοντας την απόδοση και πιθανώς προκαλώντας αστοχία. Μπορείτε να ανεβείτε πάνω σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και να το "τρέξετε" λιγάκι, έτσι θα είναι σε καλύτερη κατάσταση το εσωτερικού του κινητήρα..!

Επομένως, θα πρέπει να αφήσετε τον κινητήρα σας να ανεβάζει στροφές μέχρι την κόκκινη γραμμή τουλάχιστον μία φορά κάθε εκατοντάδες χλμ, αλλά μόνο όταν το λάδι είναι ζεστό και βρίσκετε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και με λίγα αυτοκίνητα.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέχετε είναι τα ελαστικά. Τα ελαστικά των αυτοκινήτων μπορούν να γίνουν επικίνδυνα εάν δεν έχουν το σωστό πάχος πέλματος. Μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνα εάν δεν χρησιμοποιείτε τα σωστά ελαστικά για τον συγκεκριμένο καιρό. (Χειμερινά-Θερινά)

Αλλάξτε τα μπουζοκαλώδια και τα μπουζί
Καθώς τα αυτοκίνητα γίνονται πιο περίπλοκα, είναι σαφές ότι οι οδηγοί αδυνατούν να κάνουν μόνοι τους τη συντήρηση.
Αλλά η αντικατάσταση των μπουζιών και των καλωδίων υψηλής τάσης είναι ένα εύκολο και απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε την αντικατάσταση μόνοι σας, ώστε ο κινητήρα σας να λειτουργεί καλύτερα.

Αλλά μην ξεχνάτε ότι πρέπει πάντα να ξεκινάτε διαβάζοντας το εγχειρίδιο του κατασκευαστή και ακολουθώντας το σχέδιο συντήρησης.

Ένα μπουζί για να βεβαιωθείτε αν έχει ζωή ακόμα, δείτε:
  • Τι μπορεί να μας δείχνει ένα ανοιχτό καφέ μονωτικό και ηλεκτρόδιο που δεν δείχνουν σημάδια φθοράς ή εναποθέσεις.
  • Ένα μπουζί που πρέπει να αντικατασταθεί επειδή έχει φθαρεί με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να είναι ένα σημάδι του πόσο καλά λειτουργεί ένας κινητήρας. 

Καλή συντήρηση !

| ΧΟΡΗΓΟΣ - Battery Park  

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί κάνουμε τούρτα με κεράκια στα γενέθλια μας;

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Ιδέες για ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ για τον χώρο της ΚΟΥΖΙΝΑΣ..