Διαβατός Ημαθίας

Ποια λάθη κάνουν οι άντρες όταν φοράνε κοσμήματα.

Θα ασχοληθούμε με το ανδρικό κόσμημα.
Συγκεκριμένα θα μιλήσουμε για επτά βασικά λάθη που κάνουν οι άνδρες όταν φοράνε κοσμήματα και θα σας δώσουμε τα αντίστοιχα σωστά tips που θα απογειώσουν την εμφάνιση σας!

Όταν πιστεύετε κι εσείς στη γενική πεποίθηση ότι το κόσμημα είναι γυναικεία υπόθεση και συνήθως φοράτε όπως οι περισσότεροι άνδρες μόνο τη βέρα του γάμου σας και το ρολόι σας.
Κι όμως εδώ και χιλιάδες χρόνια τα ανδρικά κοσμήματα συμβολίζουν τη δύναμη, το πλούτο και τη κυρίαρχη θέση της οικογένειας ενός άνδρα. Κολιέ, δαχτυλίδια, βραχιόλια κυριαρχούσαν ακόμα και στα έθιμα ταφής σε πολλές κοινωνίες.Τολμήστε λοιπόν και δε θα χάσετε!



Όταν δεν υποστηρίζεται το κόσμημα που φοράτε.
Για να υποστηρίζετε το στυλ σας πρέπει να σας αρέσει το κόσμημα που πρόκειται να φορέσετε. Δοκιμάστε, πειραματιστείτε με διάφορα είδη κοσμημάτων. Στην αρχή σίγουρα θα σας φανεί παράξενο. Θα σας δυσκολέψει ένα διαφορετικό δαχτυλίδι ή θα σας βαραίνει ένα βραχιόλι. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο και θα δείτε ότι μετά από κάποιες μέρες τα κοσμήματα αυτά θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισης σας. Αν σας αρέσει η εικόνα σας σίγουρα θα αρέσει κ στους άλλους.

Όταν δεν δίνετε τη πρέπουσα σημασία σε διάφορες καταστάσεις ή λεπτομέρειες.
Πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι το στυλ σας μπορεί να μην ταιριάζει με κάποιες καταστάσεις. Αν π.χ. βρεθείτε σε ένα περιβάλλον συντηρητικό ή σε μια συνέντευξη εργασίας φορώντας ότι έχετε, να ξέρετε ότι αυτό μπορεί να επικριθεί και να σας κοστίσει. Έτσι λοιπόν καλό θα είναι όταν είναι να αντιμετωπίσετε τέτοιες περιπτώσεις, όσο κι αν δε θέλετε να καταπιέζεστε, να διαφοροποιείτε το στυλ σας.

☑ Ανδρικά κοσμήματα:

Όταν καταφεύγετε στην υπερβολή φορώντας πολλά κοσμήματα μαζί.
Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες και είχαν απόλυτο δίκιο! Επιλέξτε να φοράτε λίγα και καλά κοσμήματα. Μοιράστε τα στα χέρια σας π.χ. στον ένα καρπό το ρολόι σας κι στον άλλον ένα ωραίο βραχιόλι. Δημιουργήστε ισορροπία και όχι φασαρία! Φορέστε τα εκ περιτροπής αποφεύγοντας τη μονοτονία αλλά και τη στατικότητα.

Όταν δεν δίνεται σημασία στο σωματότυπο σας και στον τόνο του δέρματός σας.
Σωματότυπος και τόνος δέρματος παίζουν μεγάλο ρόλο στην επιλογή ενός κοσμήματος. Ένας μεγαλόσωμος άνδρας πρέπει να διαλέγει πιο ογκώδη δαχτυλίδια, πιο φαρδιά βραχιόλια ώστε να μη πνίγονται στο καρπό του και μεγαλύτερα ρολόγια. Αντίθετα ένας μικρόσωμος άνδρας θα πρέπει να κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Όσο αναφορά τον τόνο του δέρματος να θυμάστε ότι :
-Ζεστός τόνος δέρματος : Σας ταιριάζει ο κίτρινος ή ροζ χρυσός και ο ορείχαλκος.
-Κρύος τόνος δέρματος : Σας ταιριάζει ο λευκόχρυσος η πλατίνα και το ασήμι.


Ελλιπής ή κακή συντήρηση των κοσμημάτων σας.
Άλλο ένα μεγάλο λάθος που κάνουν όχι μόνο οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες.  Η σωστή συντήρηση των κοσμημάτων είναι πολύ σημαντική όσο αναφορά τη διάρκεια της ζωης τους. Καλό επομένως είναι να καθαρίζετε τα κοσμήματα σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (διαβάστε το σχετικό blog μας με εύκολους τρόπους για να καθαρισετε τα κοσμήματα σας). Στα κοσμήματα που έχουν πέτρες μπορεί να προξενήσετε μεγαλύτερη φθορά χωρίς να το καταλάβετε, επομένως καλό είναί να αναθέσετε τη δουλεία αυτη σε ένα ειδικό.

Κάνετε μπάνιο φορώντας τα κοσμήματα σας.
Να μη ξεχνάτε να αφαιρείται τα κοσμήματα σας όταν κάνετε μπάνιο. Το σκληρό νερό μπορεί να προκαλέσει φθορά και οι πέτρες μπορεί να χάσουν τη λαμπρότητα τους.

|ΧΟΡΗΓΟΣ - silverstro
- Μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα από ασήμι 925, ημιπολύτιμους λίθους και άλλα μέταλλα. Κλικ εδώ
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί κάνουμε τούρτα με κεράκια στα γενέθλια μας;

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Ιδέες για ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ για τον χώρο της ΚΟΥΖΙΝΑΣ..