Διαβατός Ημαθίας

Αζελαϊκό οξύ: Ο σύμμαχος σας κατά της ακμής

Τα οξέα που έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή στην περιποίηση της επιδερμίδας τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά. Το σαλικυλικό οξύ, η ρετινόλη, η βιταμίνη C και άλλα θέματα έχουν καλυφθεί. Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το αζελαϊκό οξύ είναι ένα που δεν έχει λάβει την προσοχή που του αξίζει. Στην πραγματικότητα, είναι ένα συστατικό σύμμαχος κατά της ακμής.

Το αζελαϊκό οξύ (azelaic acid), είναι μια οργανική χημική ένωση που βρίσκεται στην φύση. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει στο σιτάρι, στη σίκαλη και στο κριθάρι. Παράγεται από τον πιτυρόσπορο (Malassezia furfur), ο οποίος ζει στο δέρμα του ανθρώπου και πολλών ζώων. Ωστόσο, δημιουργείται και από τις βιομηχανίες ομορφιάς, ως συστατικό προϊόντων για το δέρμα και για τα μαλλιά.

ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΟΦΈΛΗ ΤΟΥ
Το αζελαϊκό οξύ, έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προκαλεί ήπια απολέπιση στην επιδερμίδα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, καθαρίζει τους φραγμένους πόρους, βοηθώντας στην ανανέωσή της.

Αντιμετωπίζει τις φλεγμονές, όπως τον ερεθισμό που προκαλείται από την ακμή και δρα και κατά των βακτηρίων που την προκαλούν. Περιορίζει και την υπερβολική συγκέντρωση σμήγματος, ενώ βοηθά στην βελτίωση των σημαδιών.

Ειδικότερα, αν μετά τα σπυράκια εμφανίζονται και μαύρα στίγματα, υπόσχεται να σε βοηθήσει. Επιπλέον, βελτιώνει και το μέλασμα, καθώς εμποδίζει την παραγωγή της υπερμελάγχρωσης. Αλλά αποτρέπει και τη σύνθεση μελανίνης, την ικανότητα του δέρματός σας να παράγει χρωστικές ουσίες που μπορούν να αλλάξουν τον τόνο του.

Είναι κατάλληλο για ακνεϊκές επιδερμίδες, ακόμα και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να συμβουλευτείς τον γιατρό σου για τη χρήση των καλλυντικών κατά την περίοδο αυτή.

ΠΟΤΕ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΣ
Μπορείς να το χρησιμοποιείς τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, αφού πρώτα το δοκιμάσεις να δεις αν σου προκαλεί κάποιον ερεθισμό. Το πρωί, φυσικά, μην ξεχνάς και την αντηλιακή σου μετά την εφαρμογή του. Συνδυάζεται ίσως και με τα περισσότερα συστατικά του skicare και “συνεργάζεται” καλά με τα ΑΗΑ, τα BHA και τη ρετινόλη.

Τα αποτελέσματα της χρήσης του θα φανούν τουλάχιστον στον ένα μήνα. Οπότε, θα πρέπει να έχεις υπομονή και να το χρησιμοποιείς συστηματικά. Αν έχεις βαριά ακμή, ωστόσο, πρέπει πρώτα να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου πριν από τη χρήση οποιουδήποτε προϊόντος.



Πρόσωπο / THE ORDINARY - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
     The Skinimalist Set Face Care Set
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί κάνουμε τούρτα με κεράκια στα γενέθλια μας;

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !