Διαβατός Ημαθίας

Ψυχαγωγία όλη η οικογένεια μαζί βλέποντας ταινίες, ποιες όμως αξίζει να δείτε;

Επιλέξατε να περάσετε λίγο χρόνο με την οικογένεια σας κάποιο βράδυ Σαββατοκύριακου βλέποντας ταινίες;  Όμως, δεν μπορείτε να βρείτε εκείνες που θα αρέσουν και θα απολαύσουν όλοι; Θέλετε να βρείτε τις καλύτερες που αξίζουν να δείτε και πρέπει ταυτόχρονα να είναι κατάλληλες για όλη την οικογένεια; Οκ, πάμε να δούμε..

Σε μεγάλο βαθμό οι ταινίες που κυκλοφορούν φαίνεται να έχουν περισσότερο σεξ, βία και βωμολοχίες από ποτέ. Οικογενειακές ταινίες ακολουθούν τον δρόμο του "μαύρου προβάτου". Παρακάτω ακολουθούν συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τις καλύτερες ταινίες για να παρακολουθήσετε χωρίς να εγκαταλείψετε τις αξίες σας.

Ξεκινήστε με το σύστημα αξιολόγησης ταινιών. Εμείς θα προτείνουμε αξιολογήσεις του οργανισμού MPAAΟι αξιολογήσεις MPAA μπορούν  να σας βοηθήσουν να δείτε ταινίες κατάλληλες για οικογένειες, αλλά μπορεί μερικές φορές και όχι, ειδικά με πολύ παλιές ταινίες έναντι νέων. Αλλά είναι μια αρχή.

Οι αξιολογήσεις του οργανισμού MPAA περιλαμβάνουν τους χαρακτηρισμούς G, PG, PG-13, R ,NC-17 ..

G – Γενικά ακροατήρια. Οι ταινίες με βαθμολογία G είναι συνήθως κατάλληλες για οποιονδήποτε. Οι περισσότεροι γονείς είναι σύμφωνοι με όλο το περιεχόμενο.

PG – Προτεινόμενη γονική καθοδήγηση. Οι ταινίες σ αυτήν την κατηγορία μπορεί να είναι τόσο ευγενικές όσο το G, καθώς και με άσχημη γλώσσα. Ή μπορεί να είναι τόσο διεστραμμένες όσο το PG-13, όπου εξαφανίζεται το φύλο. Σκεφτείτε Beetlejuice εναντίον The Incredibles.

PG-13 – Έντονη προσοχή στους γονείς. Αυτές οι ταινίες είναι για εφήβους και μεγαλύτερους. Πιθανότατα θα υπάρχουν κάποιες στιγμές με έντονη γλώσσα ή με σεξουαλικές καταστάσεις.

R – Περιορισμένη. Οι ταινίες με βαθμολογία R είναι για ενήλικες. Η ταινία που έχει θέματα για ενήλικες: βία, σεξ, βωμολοχίες. Τα παιδιά σας καλύτερα να είναι ενήλικες αν θέλουν να τις δουν μαζί σας.

NC-17 – Μόνο για ενήλικες. Αυτή είναι με βαθμολογία Χ. Κι αν ακόμα, όλοι είναι ενήλικες, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα θέλετε να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας και βέβαια ούτε αυτά θα θέλουν με σας. 😉

Κοιτάξτε πέρα ​​από τις αξιολογήσεις
Ίσως και με το σύστημα αξιολόγησης, μπορεί να είναι δύσκολο να διαλέξετε μια ταινία, καθώς οι βαθμολογίες δεν είναι πάντα τόσο συνεπείς όσο αναμενόταν. Μια ταινία με βαθμολογία PG-13 μπορεί να μοιάζει πολύ με ταινία με βαθμολογία R.
Κάθε οικογένεια έχει τις δικές της αξίες. Ποια γραμμή κρατά η οικογένεια σας όσον αφορά τη γλώσσα, το σεξ και τη βία; Μερικές φορές τα πρότυπα του υπόλοιπου κόσμου είναι διαφορετικά από τα δικά σας.

Κάντε τη δική σας έρευνα
Μερικές φορές οι οικογενειακές ταινίες που θέλετε να δείτε είναι δύσκολο να βρεθούν. Αλλά μπορείτε να κάνετε λίγη δουλειά κι εσείς. Όπως ένας επιστήμονας που προσπαθεί να βρει αυτά τα "μαύρα πρόβατα", πρέπει να κάνετε την έρευνα σας.

Δείτε τα τρέιλερ των ταινιών. Βρείτε τρέιλερ στο YouTube, στο IMDb ή στο movies.com. Η παρακολούθηση των τρέιλερ διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και σας δίνουν μια καλή ιδέα για το τι να περιμένετε.
Προσέξτε ..Τα τρέιλερ συνήθως δείχνουν σκηνές που είναι αισθησιακές, βίαιες ή με σασπένς. Τα στούντιο φτιάχνουν τρέιλερ για ένα ευρύ κοινό. Αναμένετε ακόμα πιο σκληρές σκηνές στις ταινίες.

Κριτικές. Θα θελήσετε να βρείτε κριτικές που ξεπερνούν τις βαθμολογίες με αστέρια και την απλή, "Φοβερή ταινία!" Το IMDb, το Fandango και το Rotten Tomatoes είναι τρεις δημοφιλείς ιστότοποι κριτικών ταινιών.

Το IMDb διευκολύνει τον εντοπισμό περιεχομένου για ενήλικες. Στην ενότητα "Βαθμολογία κινηματογραφικών ταινιών", θα βρείτε έναν " Οδηγό γονέων ". Αυτή η σελίδα περιγράφει κάθε απαράδεκτο περιεχόμενο. Να γνωρίζετε ότι πιθανότατα θα συναντήσετε κάποια spoilers. 

Ιστοσελίδες. Το Dove Foundation προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε κριτικές ταινιών για οικογένειες. Το σύστημα αξιολόγησης έχει ένα θέμα που βασίζεται στην πίστη και απευθύνεται στους Χριστιανούς. Αν σας αρέσουν οι ταινίες που βασίζονται στην Βίβλο, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις χριστιανικές ταινίες .
Κάθε ταινία λαμβάνει μια απλή σφραγίδα "Dove Approved" ή "Not Dove Approved". Το Dove.org παρέχει επίσης μια κριτική της ταινίας εκτός από τις γονικές πληροφορίες. Δείτε αν αξίζει να δείτε την ταινία.

Ρώτα τους φίλους σου
Ακόμα δεν είστε σίγουροι για μια ταινία; Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τουλάχιστον ένας από τους φίλους ή τα μέλη της οικογένειας σας να γνωρίζουν κάποια. Πιθανότατα μπορείτε να τους εμπιστευτείτε περισσότερο από οποιονδήποτε στο Διαδίκτυο. Πάρτε μερικές εξαιρετικές λεπτομέρειες. Κάντε ερωτήσεις που ισχύουν για την οικογένειά σας.

Επιλέξτε την επόμενη οικογενειακή ταινία σας
Οι φιλικές προς τις οικογένειες ταινίες, έχουν γίνει σπάνιες. Αλλά αν λάβετε υπόψη τα παραπάνω, μπορείτε να βρείτε κάποιες που ταιριάζουν στο προφίλ της δική σας οικογένειας. Δείτε τις αξιολογήσεις. Θέστε τα πρότυπά σας. Ερευνήστε τις κριτικές. Βγείτε έξω στην "ζούγκλα" του διαδικτύου και βρείτε αυτό το  "μαύρο  πρόβατο" που ψάχνετε ! 

Καλή αναζήτηση !


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί κάνουμε τούρτα με κεράκια στα γενέθλια μας;

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !