Διαβατός Ημαθίας

Λύκοι κατασπάραξαν κυνηγόσκυλα στην Αλεξανδρούπολη..

Τα περιστατικά προς το παρόν είναι δυο και εμφανίσθηκαν στην περιοχή της Νίψας, όπου επιτέθηκαν σε κυνηγόσκυλα και τα κατασπάραξαν, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Νώντας Τερζής.

Οι επιθέσεις αυτές γίνονται επειδή οι λύκοι στην αναζήτηση τροφής κατεβαίνουν από τα βουνά και, καθώς η κτηνοτροφία ελαττώθηκε, βρίσκουν θύματα τους σκύλους, στήνοντάς τους ενέδρα εκεί που ακούγονται τα γαβγίσματα τους, επισημαίνει ο κ. Τερζής, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.
Οι λύκοι αυτοί κοστίζουν ακριβά για τους κυνηγούς, οι οποίοι ξοδεύουν 3-4.000 χιλιάδες ευρώ για την αγορά ενός σκύλου, συν τη μετέπειτα συντήρησή του, γι’ αυτό και ο κ. Τερζής ανέφερε πως έχουν γίνει ιδιαίτερες αναφορές στα υπουργεία ώστε να παρθούν τα απαραίτητά μέτρα προφύλαξης όταν υπάρχει έξαρση των επιθέσεων.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους κυνηγούν στα βουνά, εκεί όπου υπάρχουν περάσματα των λύκων. Για τον σκοπό αυτό γίνονται ενημερώσεις και σεμινάρια από τον σύλλογο προς τα μέλη του.

Κατασπάραξαν πρόβατα
Άλλο ένα περιστατικό με επίθεση λύκων καταγράφηκε πριν λίγες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κοζάνη.
Λύκοι επιτέθηκαν στο κοπάδι κτηνοτρόφου και κατασπάραξαν περισσότερα από 50 πρόβατα, ενώ άλλα 10 τα τραυμάτισαν σοβαρά. 


🎄 ΧΟΡΗΓΟΣ...
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί κάνουμε τούρτα με κεράκια στα γενέθλια μας;

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Ιδέες για ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ για τον χώρο της ΚΟΥΖΙΝΑΣ..