Διαβατός Ημαθίας

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες με τιμές κοσμημάτων! Δεν αντέχουμε άλλο - μας γονάτισαν !

Η εκρηκτική άνοδος των τιμών τόσο στην ενέργεια όσο και στις πρώτες ύλες αγγίζει μέχρι και το 150%, με τους ζαχαροπλάστες να προσπαθούν να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων, ώστε να μην καταστούν οι τιμές απαγορευτικές για τους πελάτες.

Το «κύμα» ακρίβειας που «μαστίζει» τη χώρα μας, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστα και τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα εδέσματα, με τις τιμές σε μελομακάρονα και κουραμπιέδες να προβλέπονται σημαντικά αυξημένες σε σχέση με πέρσι.

η ακρίβεια είναι τέτοια, που η τιμή του κιλού σε μελομακάρονα και κουραμπιέδες θα είναι αυξημένη έως και 15% για τα Χριστούγεννα του 2022 σε σχέση με πέρυσι.

Μελομακάρονα – Κουραμπιέδες: Τιμή κιλού για το 2022

Πέρυσι, η μέση τιμή κιλού για τα μελομακάρονα κυμαινόταν στα 12,9 ευρώ. Φέτος, η μέση τιμή έχει αυξηθεί κατά 2 ευρώ, αγγίζοντας τα 14,9 ευρώ το κιλό. Πρόκειται, δηλαδή για αύξηση που ξεπερνά το 15%!
 Όσον αφορά τους κουραμπιέδες, η τιμή του κιλού κατά μέσο όρο βρισκόταν στα 14 ευρώ πέρυσι , ενώ φέτος αγγίζει τα 15 ευρώ, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ANT1. Πρόκειται για μία αύξηση γύρω στο 7%.
Τα καλά νέα είναι ότι, τουλάχιστον, οι τιμές είναι ήδη προκαθορισμένες και φαίνεται ότι δεν αναμένεται να αυξηθούν περεταίρω φέτος.

«Έχουμε πάει τις τιμές μας, φέτος, στα 14,90 ευρώ το κιλό. Πέρσι, ήταν 12,90 ευρώ το κιλό. Ωστόσο, προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τις τιμές για τους καταναλωτές και δεν πρόκειται να αυξηθούν», ανέφερε εργαζόμενη σε ζαχαροπλαστείο του Γέρακα, μιλώντας στο OPEN.

 Όπως εξήγησε ζαχαροπλάστης σε ρεπόρτερ του ANT1, πρόκειται για μία αρκετά λογική αύξηση, εάν λάβουμε υπόψη ότι «το ρεύμα έχει ανέβει πάνω από 150%, η ζάχαρη ξεπερνάει κι αυτή το 150% και τα βούτυρα και τα λάδια έχουν φύγει πάνω από το 80 και 90%».
Το κόστος για τους περισσότερους ζαχαροπλάστες έχει γίνει δυσβάσταχτο και ο τζίρος που θα κάνουν στις γιορτές αναμένεται να καθορίσει και το μέλλον τους, αφού σκέφτονται ακόμα και το λουκέτο.
 «Οι τιμές σε σχέση με πέρσι έχουν ανεβεί στα περισσότερα προϊόντα 15%. Περιμένουμε κάθε χρόνο αυτή την περίοδο για να κλείσουμε όσες τρύπες μπορούμε. Φέτος τα πράγματα είναι δραματικά.
Προσπαθούμε να κρατάμε τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα σεβόμενοι τις δυσκολίες του κόσμου, ωστόσο έρχονται οι λογαριασμοί του ρεύματος, του φυσικού αερίου και αυτομάτως ότι είχαμε προσπαθήσει πάει στράφι.

Δεν αντέχουμε άλλο. Και τις τιμές να ανεβάσουμε κι άλλο δεν θα αλλάξει κάτι γιατί ούτε ο κόσμος μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό το κύμα ακρίβειας», τόνισε στην κάμερα του OPEN ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου στα Πατήσια.
Όσον αφορά τις προτιμήσεις των καταναλωτών, οι περισσότεροι φαίνεται να επιλέγουν τα μελομακάρονα, τόσο επειδή ακόμα διανύουμε το Νοέμβριο, όσο και λόγω της αύξησης στις τιμές.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί κάνουμε τούρτα με κεράκια στα γενέθλια μας;

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !