Διαβατός Ημαθίας

Ο π. Καθηγητής Γεώργιος Π. Παύλος: Επίσημος ομιλητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Ο π. Καθηγητής Φυσικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.)  Γεώργιος Π. Παύλος την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου είναι ο επίσημος ομιλητής και καλεσμένος της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Το θέμα της ομιλίας του κ. Παύλου είναι το: «Γεωπολιτική της Ρωμανίας & Πολιτειολογία της Ρωμηοσύνης» Ο κ. καθηγητής θα αναφερθεί στην Ελληνική και παγκόσμια κρίση περιγράφοντας τα πολιτικά, κοινωνικά, ιστορικά, πολιτιστικά, θεολογικά, πνευματικά  ψυχολογικά αίτια. Κυρίως  στο ότι σήμερα επιχειρείται  από τη Νέα Τάξη η κατάργηση της δημοκρατίας και του πολιτισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο όλο. 
 

Η τεχνολογία,  η επιστήμη, η οικονομία, η μίξη ανθρώπων και θρησκειών,  χρησιμοποιούνται από την παγκόσμια Ελίτ που ελέγχει την γνώση το χρήμα την πληροφορία και την υγεία για την αποσταθεροποίηση και τον έλεγχο όλου του πλανήτη. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα σχεδιάζεται και επιχειρείται όλο και πιο εμφανώς ο διωγμός των Ελλήνων και του Χριστού μέσω της αποσύνδεσης της παιδείας,  της πολιτικής και του πολιτισμού από ότι Ελληνικό και Ορθόδοξο. Όσο πιο γρήγορα κατανοήσουμε το Ελληνικό και Ορθόδοξο, ιστορικό, πολιτιστικό και πνευματικό φαινόμενο, τόσο πιο γρήγορα θα ελευθερώσουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη από την νέα φεουδαρχία και τον νέο μεσαίωνα.  

Όσο πιο γρήγορα κατανοήσουμε την ενότητα και αδιάσπαστη συνέχεια του διαχρονικού Ελληνισμού και της Ρωμανίας, τόσο πιο γρήγορα θα μετατρέψουμε τους όρους του παρόντος προβλήματος, από καταστροφή σε πρόκληση δημιουργικής αλλαγής, πολιτικού παραδείγματος και κοσμοθεωρίας. Τότε θα έρθει στην Ελλάδα πραγματική άνοιξη και δημοκρατία. Τότε ο Ελληνισμός θα βρει τον δρόμο του στην τρίτη χιλιετία. Τότε η οικουμενική Ελλάδα και ο Οικουμενικός Ελληνισμός θα καταστούν  παγκόσμιο σχολείο και κέντρο παιδείας, δημοκρατίας, ανθρωπιάς και πολιτισμού.   


Στην έναρξη της εκδήλωσης θα ακουστούν τραγούδια από το Φωνητικό Σύνολο «De Profundis» υπό την Διεύθυνση του μαέστρου κ. Ευθύμιου Μαυρίδη. Η εκδήλωση γίνεται όπως πάντα στο Συνεδριακό κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) στις 19:00. 

Κωνσταντίνος Κορομπίλης  

一一一一

Βιογραφικό
Ο Γεώργιος Π. Παύλος επί 40 και πλέον χρόνια διετέλεσε  τακτικός Καθηγητής Φυσικής και φιλοσοφίας στην πολυτεχνική Σχολή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) και σε άλλες Σχολές και τμήματα στο ΔΠΘ Εκτός απο Δρ Φυσικής είναι και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Αριστοτέλειου Παν. Θεσ/κης (Α.Π.Θ.).  
Ερευνητικά εργάζεται: στην περιοχή της Θεωρίας της Πολυπλοκότητος και Χάους και στην Φιλοσοφία της Επιστήμης της Παιδείας και του Πολιτισμού όπου έχει παρουσιάσει διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό και φιλοσοφικό έργο και έχει αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα του εξωτερικού (Αμερική, Ρωσσία, Ιαπωνία, Βραζιλία). Έχει δημοσιεύσει σε Ελληνικά Και ξένα περιοδικά πολλές εκατοντάδες επιστημονικών και φιλοσοφικών εργασιών και έχει συγγράψει πάνω από δέκα διδακτικά βιβλία φυσικής και φιλοσοφίας. Εκτός των άλλων είναι γνωστός για το δίτομο έργο του Νόστος Ασύμμετρος Προσώπου ενώ πρόσφατα εκδόθηκε το βιβλίο του Γεωπολιτική της Ρωμανίας και Πολιτειολογία της Ρωμηοσύνης. 
Μέσα από το επιστημονικό και φιλοσοφικό του έργο αλλά και την κοινωνική του δραστηριότητα αναζητά μία σύγχρονη σύνθεση επιστήμης, φιλοσοφίας και ζωής. Κυρίαρχο στοιχείο στο επιστημονικό, το φιλοσοφικό και το κοινωνικό του έργο είναι η διεπιστημονικότητα και η εμμονή στο ερώτημα περί της ουσίας του κόσμου-φύση και της ουσίας του ανθρώπου.
Θεωρώντας ότι οι επιστήμονες πέραν του να είναι παθητικοί παραγωγοί γνώσης και τεχνολογίας, πρέπει να εμφορούνται από πνεύμα έμπρακτης ευθύνης για την κοινωνία, τον πολιτισμό, τον άνθρωπο και το περιβάλλον είναι εμπνευστής κι έχει σχεδιάσει το Πρόγραμμα “Ελλάδα, Διεθνές Σχολείο Πολιτισμού“, μια καινοτόμο πρόταση στον ελληνικό και τον διεθνή χώρο, το διεθνές Επιστημονικό Κέντρο Πολυπλοκότητας και Χάους (Δ.Π.Θ.) και τη Γλωσσική Βιωματική Μέθοδο Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Πρόσφατα δε με βάση τις επιστημονικές και πολιτειολογικές προτάσεις του έχει δημιουργηθεί το Παγκόσμιο Αυτοοργανούμενο Δίκτυο Ελληνισμού με στόχο την επανεκπαίδευση της Ελληνικής κοινωνίας στο Ελληνικό και Ορθόδοξο κοινοτικό και συνοδικό πολιτειακό φαινόμενο και γεγονός.  


| ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ...ΙΣΤΟΡΙA - ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

«ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΣΤΗ»
Κωνσταντίνος Δ. Βλάσσης

Τιμή 11,61€      |ΑΓΟΡΑ|


Λίγα λόγια..
Οι Εκδόσεις Archive έχουν την τιμή και τη χαρά να προσφέρουν στο αναγνωστικό κοινό το προϊόν μακρόχρονης έρευνας του Κωνσταντίνου Δ. Βλάσση, σχετικά με τον Ύπατο Αρμοστή της Σμύρνης την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής και το ρόλο του σε αυτήν....
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί κάνουμε τούρτα με κεράκια στα γενέθλια μας;

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !