Διαβατός Ημαθίας

Τσάι βασιλικού - Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία και ευεξία μας !

Το τσάι βασιλικού είναι απλά εκπληκτικό, λεπτό και γευστικό μας προσφέρει πραγματικά πολλά οφέλη στην υγεία και τη διατροφή. Είναι αγαπημένο κυρίως για τα πλούσια αντιοξειδωτικά και τις προσαρμογόνες του ιδιότητες, που συμβάλλουν στην προώθηση της ευεξίας και της μακροζωίας.

Τα αρωματικά φύλλα βασιλικού είναι γεμάτα με εκατοντάδες ενώσεις που συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές, αντι-ιικές και ενισχυτικές ιδιότητες του ανοσοποιητικού. Αυτό βοηθά στην υποστήριξη της φυσικής άμυνας του οργανισμού ενάντια στα μικρόβια, το στρες και τις ασθένειες. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση τσαγιού βασιλικού αναζωογονεί την ψυχή εξισορροπώντας το μεταβολισμό, χτίζοντας την αντοχή και προάγοντας τη διανοητική διαύγεια.   

Οφέλη για την υγεία:

Το εκχύλισμα βασιλικού προστίθεται σε μείγματα τσαγιού, χυμό ή νερό. 

Ο βασιλικός δεν περιέχει καφεΐνη όπως κάθε άλλο αφέψημα βοτάνων και περιέχει βιταμίνες Α και C , ασβέστιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και χλωροφύλλη . Χρησιμοποιώντας φρέσκα φύλλα βασιλικού , θα μπορούσατε να ωφεληθείτε περισσότερο.

Ο βασιλικός είναι επίσης πλούσιος σε σίδηρο και θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην καθημερινή σας διατροφή, ώστε να υπάρχει υψηλή παραγωγή αίματος .

Ορισμένες ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε περίπου 2 γραμμάρια σκόνης αποξηραμένου φύλλου βασιλικού κάθε πρωί έχουν δείξει σημαντικά χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους . Θεωρείται ότι ο βασιλικός/τουλσί έχει την ικανότητα να αναστέλλει τις ελεύθερες ρίζες.

Τα φύλλα βασιλικού έχουν σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες και έτσι χρησιμοποιούνται για μια ποικιλία ιατρικών προβλημάτων. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα αρχαία θεραπευτικά βότανα που βοηθούν στη θεραπεία ορισμένων προβλημάτων υγείας όπως κρυολόγημα, πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, καρδιακά προβλήματα, προβλήματα με τα μάτια, μείωση των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα , προβλήματα στο στόμα και στα δόντια .

Η κατανάλωση ενός φλιτζανιού ζεστού τσαγιού βασιλικού είναι ένα καταπληκτικό ανακουφιστικό από το στρες . Από αιώνες, το τσάι βασιλικού χρησιμοποιείται ως φάρμακο για την ανακούφιση του στρες.   

Το φύλλο βασιλικού έχει συστατικά που βοηθούν στη βελτίωση της μνήμης .

Ο βασιλικός χρησιμοποιείται συχνά σε τονωτικά για την πέψη που βοηθά στη μείωση ή στην πρόληψη της δυσπεψίας . Συμπεριλαμβάνοντας αυτό το θαυμαστό βότανο στη διατροφή σας τακτικά μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην πρόληψη της παλινδρόμησης οξέος.

Τα φύλλα βασιλικού θεωρούνται ένα φοβερό αποτοξινωτικό. Λέγεται ότι ο χυμός βασιλικού με μέλι χρησιμοποιείται συνήθως ως σπιτική θεραπεία για τη διάλυση των πέτρες στα νεφρά.

Η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού βασιλικού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της οστεοαρθρίτιδας.

Τα έλαια του βασιλικού είναι αντιβακτηριδιακά και μπορούν να θεραπεύσουν τις πνευμονικές λοιμώξεις . Ο βασιλικός πιστεύεται επίσης ότι βοηθά στη διακοπή ή την αναστροφή της βλάβης που προκαλείται στους πνεύμονες λόγω της φυματίωσης και του καπνίσματος.

Δοκιμάστε ένα λαχταριστό τσάι βασιλικού αποξηραμένο ή φρέσκο και απολαύστε το με όλα του τα οφέλη!


Admin: Οι πληροφορίες που περιέχονται στην ανάρτηση αυτή δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;