Photo source: www.bigstockphoto.com Κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, η ημέρα είναι αφιερωμένη σε όσους αντιμετωπίζουν τη νόσο Alzheimer, μια προοδευτική εκφυλιστική νόσο του νευρικού συστήματος που αποτελεί την κυριότερη αίτια εμφάνισης άνοιας σε άτομα άνω των 65 ετών.
Photo source: www.bigstockphoto.com Διαβατός... του Χάρη Δημοσθενόπουλου Την περίοδο των Χριστουγέννων προσπαθούμε να απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους “γευστικούς πειρασμούς” των εορτών.
Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί η ημέρα να αφιερώνεται στη μάχη κατά του Καρκίνου του Προστάτη .
Επιμέλεια: Θεοδώρα Κατσαρού, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc. και Σοφία Βρυώνη, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc Ξεκινώντας να γράφω το συγκεκριμένο άρθρο για τη λαχανίδα, η πρώτη σκέψη στο μυαλό ήταν η γιαγιά μου.
Διαβατός... Από την Χάρις Κυριακου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Καταρχάς το σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) παράγεται από το σάκχαρο του σφενδάμου. Τι είναι τώρα ο σφένδαμος; Ο σφένδαμος, είναι γένος δένδρων ή ημίθαμνων με την επιστημονική ονομασία Acer.
Photo source: www.bigstockphoto.com Διαβατός.... Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Υγεία πάνω απ’όλα» μιλήσαμε με τη Φωτεινή Γεωργίου για το δενδρολίβανο και τη σοκολάτα και τα ισχυρά ερευνητικά δεδομένα που τα συσχετίζουν με την εγκεφαλική λειτουργία! Δύο τόσο απλά και καθημερινά τρόφιμα, αλλά με πολύ σημαντικές ιδιότητες για την υγεία μας.