Έτσι ένας μπαμπάς θα έχει επικοινωνία με την έφηβη κόρη του !

Οι γονείς είναι η πρώτη αγάπη στη ζωή των παιδιών. Αυτός ο σημαντικός δεσμός διδάσκει στο παιδί πως να αγαπάει αλλά και πως να αγαπηθεί στο μέλλον.
Κάποιοι από αυτούς τους δεσμούς, όπως είναι ο δεσμός της κόρης με τον πατέρα της, είναι ιδιαίτερα δυνατοί και μπορούν να καθορίσουν την μετέπειτα ζωή του παιδιού.
Όμως η σχέση ενός μπαμπά με την έφηβη κόρη του περνά από διάφορα στάδια.
Δεν μπορεί πια να πάρει στους ώμους του το γλυκό του κοριτσάκι, έχει μεγαλώσει πολύ, κι ούτε μπορεί με μια ιστορία να διώξει μακριά όλους τους φόβους του.

Χρειάζεται να βρει νέους τρόπους επικοινωνίας και προσέγγισης. Πρέπει να παρατηρεί, να ακούει περισσότερο και να μιλάει λιγότερο.
Αν είστε κι εσείς μπαμπάς μιας έφηβης κόρης, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε μια καλύτερη επικοινωνία μαζί της:
Να είστε ανοιχτόμυαλοι
Υπήρχε πάντα ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ των εφήβων και των γονιών. Ωστόσο, σε αυτή τη γενιά, η τεχνολογική έκρηξη την έχει μεγεθύνει. Μην υποθέτετε ότι πράγματα που έχουν αξία για σας μεταφέρονται αυτόματα στην έφηβη κόρη σας. Το πιθανότερο είναι ότι θα σοκαριστείτε όταν μάθετε ότι της είναι παντελώς άγνωστα. Να είστε λοιπόν ανοιχτόμυαλοι στο γεγονός ότι η κόρη σας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη και ότι μπορεί να είναι σωστή.
Να είστε ειλικρινείς με τις εμπειρίες σας
Οι επιτυχίες και τα λάθη σας έχουν διαμορφώσει αυτό που είστε σήμερα. Πρέπει λοιπόν να τα αναγνωρίζετε, να μιλάτε γι΄αυτά και να μη φοβάστε αν η κόρη σας κάνει τα δικά της.
Αφήστε την να κάνει τα δικά της όνειρα
Ποιος γονιός δεν κάνει όνειρα για το παιδί του; Μόνο που οι προσδοκίες του δεν συμβαδίζουν πάντα με εκείνες του εφήβου. Είναι σκληρό πράγμα να πιέζετε ένα παιδί να εκπληρώσει τα δικά σας όνειρα … Το κλειδί είναι να είστε υποστηρικτικοί, ενθαρρύνοντας την κόρη σας να κάνει αυτό που αγαπά ή να τη βοηθήσετε να το ανακαλύψει.
Ακούστε την
Το πιο σημαντικό στοιχείο μιας καλής επικοινωνίας είναι να είστε καλοί ακροατές. Μπορεί να φαίνεται σαν την πιο εύκολη συμβουλή αλλά στην πράξη είναι η πιο δύσκολη. Η έφηβη κόρη σας βιώνει μεγάλες αλλαγές, ψυχικές και σωματικές, και νοιώθει τεράστια πίεση λόγω των προσδοκιών στο σπίτι, στο σχολείο αλλά και από τους συνομηλίκους της.

Τις περισσότερες φορές δεν περιμένει από εσάς μια λύση, το μόνο που θέλει είναι να την ακούσετε χωρίς να την κρίνετε ή να της κουνήσετε το δάχτυλο.
Αυτό κάνουν οι μπαμπάδες.
|Π|


|ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ / Schwarzkopf Professional BC Oil Miracle
 Finishing Treatment 100ml   Τιμή 17,08 €   ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Για περιγραφή του προϊόντος πέρασε τον κέρσορα πάνω από την λέξη → Schwarzkopf
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διατροφική απάντηση στο Alzheimer (Αλτσχάιμερ)....

Λαχανίδα: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε

Σιρόπι σφενδάμου και Υγεία...

Δενδρολίβανο και Σοκολάτα για γερό μυαλό...