Διαβατός Ημαθίας

Αίγυπτος: Νέα σαρκοφάγος ήρθε στο φως στη νεκρόπολη Σακκάρα από την εποχή του Ραμσή Β’

Ο Ραμσής Β’ κυβέρνησε την Αίγυπτο τον 13ο αιώνα π.Χ. και 3.300 χρόνια μετά ανακαλύφθηκε η σαρκοφάγος του Πταεμούγια, στενού συνεργάτη του φαραώ.
Η ανακάλυψη έγινε από ομάδα αρχαιολόγων του Πανεπιστημίου του Καΐρου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Μια σαρκοφάγος από κόκκινο γρανίτη ανακαλύφθηκε στη νεκρόπολη Σακκάρα, νότια του Καΐρου τη Δευτέρα (19.09.2022). Η τοποθεσία, που βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων νότια των επιβλητικών πυραμίδων της Γκίζας, αποτελεί ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι γνωστή για την πυραμίδα του φαραώ Ζοζέρ.
Ο Πταεμούγια ήταν βασιλικός γραμματέας και επικεφαλής του θησαυροφυλακίου στο Ραμσείο, ένα επιβλητικό μνημείο που χτίστηκε προς τιμήν του Ραμσή Β’ στις Θήβες – το σημερινό Λούξορ. Ήταν επίσης «υπεύθυνος για τις προσφορές σε όλους τους θεούς της Άνω και της Κάτω Αιγύπτου», δήλωσε ο Μουσταφά Ουαζίρι, διευθυντής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων.

|Anker PowerLine+ II USB-C to Lightning Cable 0.9m - Red
Το Anker PowerLine+ II USB-C to Lightning Cable αποτελεί ένα υψηλής ανθεκτικότητας USB καλώδιο φόρτισης, με εξαιρετικά υλικά κατασκευής και πιστοποίηση MFi!
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Αγρίνιο: Ποινή κάθειρξης 27 ετών στον 50χρονο ιερέα που ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια...

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Επίδομα Παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι