Διαβατός Ημαθίας

Βαλεντίνη Ποταμιάνου: Η προγιαγιά μου, Κυβέλη Αδριανού «Ήταν μια γυναίκα μπροστά από την εποχή της γιατί τολμούσε. Δεν μπορούσε τίποτα να την σταματήσει»

Η Βαλεντίνη Ποταμιανού παραχώρησε συνέντευξη στο athensvoice.gr και μίλησε για την σπουδαία ηθοποιό και προγιαγιά της, Κυβέλη Ανδριανού.
Τη ζωή της Κυβέλης Ανδριανού και τον έρωτά της με τον «γέρο της Δημοκρατίας», Γιώργο Παπανδρέου, παρακολουθούμε κάθε Σάββατο μέσα από την σειρά «Φλόγα και άνεμος» της ΕΡΤ.

Η δισέγγονή της, λοιπόν, μοιράζεται αναμνήσεις και ιστορίες από την Κυβέλη Ανδριανού της τότε εποχής.

Τι είναι αυτό που θυμάστε πιο έντονα από την προγιαγιά σας;
Το πιο έντονο που θυμάμαι από την προγιαγιά μου μέσα στην οικογένεια ήταν η γενναιοδωρία της, μέσα από την οποία χάριζε γνώσεις, ποίηση και δώρα.

Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της που την έκαναν τόσο ξεχωριστή στον κόσμο αλλά και στους δικούς της;
Ήταν η λατρεία της για το θέατρο. Ζούσε για το θέατρο. Ήθελε να είναι τέλεια στους ρόλους και ακαταμάχητη και απέναντι από άλλες ηθοποιούς της εποχής της.

Ήταν μπροστά από την εποχή της γιατί τολμούσε. Δεν μπορούσε τίποτα να την σταματήσει. Ήταν πεισματάρα, πάρα πολύ εργατική και πίστευε πολύ στον εαυτό της.

Πώς αισθάνεστε που κομμάτια και στιγμές της δικής της ζωής ζωντάνεψαν μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου και μετέπειτα μέσα από την τηλεοπτική μεταφορά του;
Τον συγγραφέα Στέφανο Δάνδολο τον ήξερα από το προηγούμενο βιβλίο του, εκεί που τόσο ωραία είχε χειριστεί το έρωτα της Πηνελόπης Δέλτα με τον Ίωνα Δραγούμη. Αυτό ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα για μένα που αργότερα έγινε και μια υπέροχη θεατρική παράσταση, κατορθώνοντας το ακατόρθωτο.

Αυτό μου έδωσε λοιπόν τη μεγάλη βεβαιότητα για το πώς βαδίζει και το πώς γράφει αυτός ο συγγραφέας.

Για αυτό και όταν συναντηθήκαμε ήμουν τόσο ανοιχτή μαζί του και αυτός με τόσο σεβασμό κατάφερε μέσα από το μυθιστόρημά του «Φλόγα και Άνεμος» ό,τι του αφηγήθηκα να το κάνει όχι ρεπορτάζ αλλά τέχνη. Γιατί αυτό κάνει η τέχνη.

Είναι ένα σχόλιο πάνω στη ζωή. Η τέχνη μεταφέρει το παρελθόν, το κάνει σύγχρονο, και όλο αυτό γίνεται και πάθος του σύγχρονου αναγνώστη.

Έτσι λοιπόν το είδα, με μια απέραντη ευγνωμοσύνη προς τον Στέφανο Δάνδολο, προς την σκηνοθέτρια της σειράς, Ρέινα Εσκενάζυ, και φυσικά προς αυτούς τους καταπληκτικούς ηθοποιούς που πλαισιώνουν το καστ. Ζω πραγματικά μια μεγάλη συγκίνηση. 
από znews.gr

| ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΜΟΔΑ / Παντελόνια

Τα παντελόνια-κολάν κατέχουν ξεχωριστή θέση στη ντουλάπα μας. Jeans, Cargo Pants, σορτσάκια, κολάν… τα είδη είναι πραγματικά αμέτρητα και τα λατρεύουμε όλα! 
Κλικ στα παρακάτω:
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Επίδομα Παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι